Sort FCK-uheld i rumænsk inferno

Et bizart mål fældede FC København i Bukarest

Andreas Cornelius og de andre FCK'ere fik ikke noget med sig hjem fra Bukarest. Ud over en hel del blå mærker, må man formode. (Foto: AP)
Andreas Cornelius og de andre FCK'ere fik ikke noget med sig hjem fra Bukarest. Ud over en hel del blå mærker, må man formode. (Foto: AP)

04. okt 21:05 Fotbal Club FCSB - FC København

Europa LeagueStadion: National Arena, Rumænien Dommer: Antonio Damato
Fotbal Club FCSB
1
0
Slut
FC København

BUKAREST (ekstrabladet.dk): Larmen på National Arena i Bukarest var i momenter så voldsom, at man i bogstaveligste forstand kunne mærke sine trommehinder hvæse og blafre, da FC København torsdag aften tabte 1-0 mod Steaua Bukarest og mistede et halvt skridt på vej mod den 1. eller 2. plads i Europa League gruppen, som er det erklærede mål.

Larmen skyldtes dog fortrinsvis mishagsytringer over FCK's spillere, når de lå ned, Johan Wiland, når han tog målspark, FCK's boldbesiddelse og Steaua-spilleres dårlige aktioner, der bragte lydniveauet op i det leje.

Indtil kampens enlige mål faldt omkring 10 minutter før tid, da et indlæg blev sendt ind på kanten af det lille felt, hvor Stadsgaard headede bolden ind i hovedet på den rumænske angriber Stefan Nikolic.

Bolden sprang derefter rent tilfældigt via Ragnar Sigurdssons ben eller fod i mål til trods for, at Wiland nåede at få det meste af en hånd bagved den. Et nærmest grotesk uheldigt mål.

Men det fik de omkring 33.000 tilskuere til at gå helt amok, ligesom de fortsatte med at synge og klappe i flere minutter efter kampen.

Chancefattig kamp
Det lignede ellers længe en klassisk 0-0 mellem to hold, der havde stor respekt for hinanden.

Desuden havde ingen af holdene i 1. halvleg held til at finde rytmen, og mange angreb fusede ud på grund af dårlige afleveringer.

Det blev tilfældet med løvernes største chance i 1. halvleg, der opstod efter en kontra, hvor Nicolai Jørgensen endte i en mand-mand situation på kanten af feltet og blot skulle skubbe bolden videre til en helt fri Thomas Delaney. Afleveringen blev dog for hård på den nyvandede bane, og chancen gled FCK'erne af hænde.

FC København spillede generelt bedst i en 1. halvleg, hvor rumænernes bedste chance var et skud fra kanten af feltet, som blev blokeret i forsvaret.

Blå mærker
Rumænerne havde i 2. halvleg et par gode afslutninger, som Wiland tog sig af, og en enkelt stor chance, som blev sparket over mål fra 10 meter, mens FCK'ernes chancer begrænsede sig til et par halve chancer til Andreas Cornelius.

Ingen af holdene lod til at ramme deres topniveau på aftenen, og det gjorde den italienske dommer Antonio Damato forhåbentlig heller ikke, for antallet af eftertacklinger, som Steaua-spillerne fik lov til at lave, var på grænsen til det beskæmmende.

FCK'erne har et par håndfulde blå mærker og et ærgerligt nederlag at ømme sig over for de næste par dage, mens Steaua og deres i de senere år hårdt prøvede fans kan glæde sig over at indtage EL-gruppens 1. plads foran FCK og norske Molde, der på hjemmebane overraskende slog Stuttgart med 2-0.

Næste gang gælder det udebane mod netop Stuttgart for FC København.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen