FCK og Stuttgart i drønkedelig remis

FC København snupper 2. pladsen i Europa League-gruppen med 0-0 i Stuttgart

Rurik Gislason fik chancen fra start og gjorde det udmærket, især i det defensive løbearbejde. Offensivt var det så som så med FCK's tilløb til noget som helst. (Foto: AP)
Rurik Gislason fik chancen fra start og gjorde det udmærket, især i det defensive løbearbejde. Offensivt var det så som så med FCK's tilløb til noget som helst. (Foto: AP)

25. okt 21:05 VfB Stuttgart - FC København

Europa LeagueStadion: Mercedes-Benz Arena, Tyskland Dommer: Artur Soares Dias
VfB Stuttgart
0
0
Slut
FC København

STUTTGART (Ekstra Bladet): På forhånd lignede kampen mod VfB Stuttgart den sværeste kamp for FC København i en Europa League-gruppe, der også tæller Steaua Bukarest og FK Molde.

En særdeles koncentreret og velorganiseret FCK-defensiv fik det dog næsten til at se let ud, da man holdt nullet på Mercedes-Benz Arena, mens offensiven - der i indtil fem minutter før tid var uden Andreas Cornelius - blot skabte to chancer.

Den tyske målmand Sven Ulreich havde ikke en reel redning i kampen, mens Wiland tog de par afslutninger, der kom i den anden ende, og så endte det 0-0 - hvilket især FCK på papiret kan være fint tilfreds med. Stuttgart ligger dermed sidste i gruppen, mens FCK indtager 2. pladsen efter Steaua Bukarest.

1. halvleg på Mercedes-Benz Arena var lidt af en spand overgæret sauerkraut at komme igennem, bare knapt så festlig. Stuttgart havde et skud fra kanten af feltet, og FCK havde et par dødboldmuligheder, som blev sparket ud over baglinien.

Santin tæt på
For VfB Stuttgart - med William Kvist liggende meget dybt i banen - mislykkedes den sidste aflevering i dybden gang på gang, til det fåtallige tyske publikums højlydte utilfredshed.

Den største chance i halvlegen kom Cesar Santin til kort før pausen, da Lars Jacobsen brød igennem i højre side og lagde bolden fladt ind foran mål. Hårdt presset af en forsvarer fik Santin dog ikke ram på bolden.

De sidste 45 minutter var anelse bedre, fordi hjemmeholdet kom ud for at vise, hvem der var hjemmehold, mens FCK lurede på kontraerne. Chancer var det dog stadig småt med.

Den bosniske målmaskine Vedad Ibisevic skabte en chance til sig selv, da han på kanten af feltet rundede en FCK-forsvarer og tvang Wiland til at give en ripost.

Gult for film i feltet
Den tyrkiske landsholdsspiller Tunay Torun var hurtigt over Wilands ripost, tog et træk og lod sig falde, da Wiland gik i fødderne på ham. Dommer Bertrand Layec lod sig dog ikke friste til at blæse i fløjten, da bolden var på vej ud over baglinien - han valgte istedet at præsentere den tyrkiske landsholdsspiller for det gule kort.

Thomas Kristensen fik en god mulighed i en kontra, hvor han dog i sidste øjeblik fik trådt for meget i bolden istedet for at afslutte med venstre, da han havde muligheden.

Meget mere var der ikke at skrive hjem om. De tyske tilskuere var så fåtallige, at utilfredsheden over den manglende underholdning knapt kunne høres ved slutfløjt.

Det kan FCK dog være ligeglade med. Løverne fik et højst brugbart point med hjem, og ligger lige nu til kvalifikation til forårets knockoutfase, idet Molde tabte på udebane mod Steaua Bukarest. Det rumænske hold fører gruppen med syv point inden 4. spillerunde om to uger, hvor Stuttgart kommer på besøg i Parken.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen