AZ og Poulsen færdige i Europa League

Simon Poulsen og AZ Alkmaar blev spillet ud af banen, da de skulle forsvare deres 2-1-føring i Valencia, og er ude af Europa League efter 4-0-lussing. Tre spanske hold i semifinalen

Valencia var for stor en mundfuld for AZ Alkmaar. (Foto: AP)
Valencia var for stor en mundfuld for AZ Alkmaar. (Foto: AP)

Der var intet at komme efter for de hollandske titelaspiranter AZ Alkmaar, da de torsdag aften gæstede Estadio Mestalla i Valencia i Europa League-kvartfinalen.

AZ kom med en 2-1-føring i ryggen, men var allerede efter 17 minutter bagud 2-0 i en kamp, som Valencia styrede fra start til slut.

Simon Poulsen spillede hele kampen på sin venstre back-position, og havde allerede efter otte minutter tilløb til en stor chance, da han afdriblede en forsvarer helt ned ved Valencias baglinie, og løb ind mod mål. Men desværre for danskeren mente dommeren fejlagtigt, at bolden havde været ude over baglinien.

I stedet kunne hjemmeholdets Adil Rami heade et hjørnespark i mål efter et kvarters spil, og bare to minutter senere fordoblede han føringen.

I anden halvleg gjorde Jordi Alba det til 3-0 efter en lille times spil, og Pablo Hernandez gned salt i såret med sin 4-0-scoring med 10 minutter tilbage af kampen.

Schalke ude
Selv om AZ Alkmaar blev spillet ned under græstæppet kan Simon Poulsen trøste sig med, at han var en af sit holds absolut bedste på aftenen. Han var solid i forsvaret og havde et par gode offensive aktioner.

Valencia er videre til semifinalen, hvor de møder landsmændene Athletic Club fra Bilbao, som spillede 2-2 hjemme mod Schalke 04, og slog tyskerne ud med sammenlagt 6-4.

Læs også:

Europa League Athletic Bilbao sender Schalke ud af EL

Og der er i det hele taget massiv, spansk dominans i årets Europa League, for også i den anden semifinale er der spansk deltagelse, når Atletico Madrid møder Sporting Lissabon.

Madrilenerne hentede 2-1 ude mod FC Københavns banemænd Hannover 96 på en sen scoring af Falcao, og er videre med 4-2 samlet.

Portugisiske Sporting Lissabon brillerede i sidste runde ved at slå Manchester City ud, og tog i kvartfinalen en anden stor skalp, da de sendte Metalist Kharkiv ud i mørket med 3-2 samlet efter 1-1 i aftenens kamp i Ukraine.

1 af 2 Valencia var ovenpå kampen igennem. (Foto: AP)
2 af 2 Valencia var for stor en mundfuld for AZ Alkmaar. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer