Absalonsen tror på FCK-sejr over belgiere

FC Københavns kantspiller Johan Absalonsen spår en smal sejr over belgiske Standard Liege i Europa League

Mavefornnemelsen er god hos Absalonsen (Foto: Benjamin Kürstein)
Mavefornnemelsen er god hos Absalonsen (Foto: Benjamin Kürstein)

Standard Liege er en god styrkeprøve for FC København, som torsdag aften gæster Stade Maurice Dufrasne i Belgien til den anden kamp i Europa Leagues gruppespil.

Det mener FCK-spilleren Johan Absalonsen, som spår en smal sejr til københavnerne trods belgiernes hjemmebanefordel.

- Jeg har en god mavefornemmelse, og jeg tror på, at vi kan holde dem fra at score. Så jeg kunne godt forestille mig en sejr til os på 1-0 eller 2-0, siger Absalonsen.

- Det bliver en spændende opgave, og jeg vurderer, at belgisk fodbold er på niveau med dansk fodbold. Belgien har måske lidt flere klubber på internationalt niveau, end vi har.

- Men toppen af belgisk fodbold og toppen af dansk fodbold minder efter min mening meget om hinanden, vurderer Johan Absalonsen.

Lige kamp
FCK vandt 1-0 hjemme over ukrainske Vorskla Poltava i den første af seks kampe i gruppespillet, hvor de to bedste hold går videre.

- Det er en god styrkeprøve for os. Det er en fuldstændig lige kamp, og det er fedt at komme ud at møde nogle andre stilarter, siger Absalonsen.

Kantspilleren er uenig i den kritik, FCK det meste af sæsonen har måtte lægge ører til, efter klubben kiksede at kvalificere sig til Champions League.

Vær tålmodige
Endnu har FCK ikke leveret en pragtkamp i Europa, som holdet gjorde i sidste sæson, men Absalonsen maner til besindighed og efterlyser mere tålmodighed med FCK-holdet.

- Folk er måske lidt tilbøjelige til at sammenligne os med sidste sæsons hold. Det synes jeg, man skal passe lidt på med.

- Vi mangler virkelig at få spillet os ud i Europa. Men der må også være respekt for, at vi er et nyt hold, og vi ligger stadig med tre point i et europæisk gruppespil efter én kamp. Så helt skidt er det ikke, fastslår Absalonsen.

Sidste sæson nåede FCK frem til 1/8-finalerne i Champions League, hvor Chelsea blev endestationen.