FCK-anfører advarer mod stærke belgiere

FC Københavns målmand Johan Wiland har stor respekt for Standard Liege, som FCK torsdag møder i Europa League

Wiland har prøvet lidt af hvert. Her Chelsea. (Foto: Lars Poulsen)
Wiland har prøvet lidt af hvert. Her Chelsea. (Foto: Lars Poulsen)

FC Københavns anfører Johan Wiland advarer sine holdkammerater om at undervurdere torsdagens Europa League-modstander Standard Liege.

Den svenske målmand, som har overtaget anførerbindet i FCK, mens Mathias "Zanka" Jørgensen er ude med en alvorlig knæskade, har set belgierne sende Helsingborg ud af Europa League i august.

Og Wiland var imponeret over den måde, Standard Liege holdt Helsingborg fra chancer på i den samlede 4-1-sejr over svenskerne, som senere vandt det svenske mesterskab.

- De europæiske kampe er altid sjove at spille, og det er der, vi vil spille.

- Men Standard Liege er et meget godt hold. Jeg så dem spille mod Helsingborg, som ikke havde en chance mod dem, så det er et stærkt hold, siger Wiland.

FCK er ubesejret i Superligaen efter 10 kampe med et solidt forspring ned til nummer to, men i Europa er det gået knap så godt. Det skal der laves om på ude mod Standard Liege.

- Det er svært at sammenligne de europæiske kampe med kampene i Superligaen, for turneringerne er meget forskellige.

- Men vi leverede en skidt kamp mod Viktoria Plzen på hjemmebane, hvor vi mistede muligheden for at komme i Champions League.

- Nu er vi i Europa League, og vi ser frem til at gøre det godt i den turnering, fastslår Wiland.

FCK indkasserede sæsonens foreløbig to eneste nederlag, da københavnerne mødte tjekkiske Viktoria Plzen i kvalifikationen om at komme i Champions League.

Det var skuffende for holdet, som til gengæld har ni sejre og en enkelt uafgjort i 10 kampe i Superligaen. Wiland understreger dog, at FCK også har været særdeles effektive og til tider heldige.

- At vi har vundet de kampe, vi har vundet, er ikke altid fordi vi har været bedre end de andre hold. Vi har været gode til at score de mål, vi har haft brug for, og vi har også haft heldet på vores side, forklarer Wiland.