Annonce:
Annonce:

FCK fik et sindsoprivende point

Cesar Santin skrev sig ind i FC Københavns historiebøger, da han fem minutter før tid udlignede til 1-1 mod Valencia på Mestalla

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

FC København spillede torsdag aften 1-1 på Mestalla i Valencia efter en flot indsats.

Løverne var presset i bund i store dele af 2. halvleg, og da Morientes gjorde det til 1-0 med en time spillet, lignede det endnu et nederlag i UEFA Cup'ens gruppespil.

Det ville FCK's nye angrebshelt Cesar Santin dog ikke have siddende på sin heltekappe. Fem minutter før tid udlignede han til 1-1. FCK'erne jagtede derefter sejren, men de måtte 'nøjes' med uafgjort.

Kæmpe chance til Ailton
Valencia spillede i store dele af kampen powerplay på FCK's banehalvdel. Men især i 1. halvleg kunne FCK'erne lige så vel have bragt sig på 1-0, som spanierne kunne.

Spanierne havde et hovedstød på overliggeren og en stor chance til Morientes, som Jesper Christiansen måtte ned i fuld længde for at redde med fingerspidserne. Derudover var det FCK, som havde halvlegens 3-4 bedste muligheder på giftige kontraer.

Annonce:

Ailton driblede sig midt i halvlegen fri og løb fra banens midte fra et Valencia-forsvar, som åbenbart ikke var forberedt på brasilianerens hurtighed. Han kom dog for tæt på keeper Renan i skudøjeblikket og fik vippet bolden over mål.

Ailton havde yderligere et par halve chancer, og også Cesar Santin havde to gange gode muligheder, da han blev spillet fri af intelligente afleveringer ned mellem Valencias midterforsvarere.

Udligningen
I 2. halvleg havde Valencia fået indstillet sig på de to brasilianere i FCK's angreb og undgik at få de farlige kontraer imod sig. De lagde et tungt pres på københavnerne, som gav afkast, da Morientes kunne skubbe en ripost fra Jesper Christiansen i mål.

Intet tydede derefter på en udligning. Før William Kvist kastede et langt indkast ind i feltet med fem minutter tilbage.

To FCK-hoveder nåede højest og fik forlænget til Cesar Santin, som havde sneget sig til en fri position på bagerste stolpe - og bare kunne skubbe udligningen i mål.

Annonce:

Begge hold jagtede derefter sejren frem og tilbage mellem de to felter, men det blev ved de 1-1 til spaniernes store fortrydelse - og til de i dagens anledning blåklædte FCK'eres store glæde.

St. Etienne har efter sejr over Rosenborg seks point i toppen af gruppen, mens de resterende fire hold alle har et enkelt point.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: