Chelsea tog titlen i overtiden

En medrivende finale endte på dramatisk vis med en overtidsscoring, der sikrede Chelsea Europa League-titlen

Ivanovic stiger til vejrs i sin karrieres smukkeste stund (Foto: AP)
Ivanovic stiger til vejrs i sin karrieres smukkeste stund (Foto: AP)

Nogen gange kan selv det næstbedste også være rigtig godt. Det kunne Chelsea opleve på egen krop, da de her til aften kunne kalde sig Europa League-mestre anno 2013.

De forsvarende Champions League-mestre skulle helt frem til to minutters overtid, før den afgørende scoring blev sat ind. Og hvilket mål.

Stillingen var 1-1, da intens kamp og en især medrivende anden halvleg var ved at gå på hæld. 90+2 viste uret, da Chelseas forsvarskæmpe Branislav Ivanovioc steg til vejrs og stangede sejrsmålet ind i en bue over Benficas målmand.

Se også: Ivanovics lykkelige finale-revancheSe også: Benfica efter ny mavepuster: Vi savnede heldet

En spand koldt vand i hovedet på Benfica, der i weekenden tabte det portugisiske mesterskabet på gulvet i overtiden.

Benfica var i lange perioder det bedste hold og kom bedst ud af starthullerne. Symboliseret ved den lange 9'er Oscar Cardozos hovedstød tæt over mål efter bare et par minutters spil.

Herefter fulgte flere gode angreb, hvor de vævre teknikere i rødt kombinerede sig rapt og kækt igennem Chelseas tunge forsvar som var de FC Barcelona på toppen i Pep Guardiola-æraen - med Gaitan, Perez og Salvio i rollerne som Messi, Iniesta og Fabregas.

Benfica-teknikernes skarphed lod dog meget tilbage at ønske. Ikke en eneste gang formåede portugiserne at sætte Cech på prøve i denne periode. Det selvom de flere gange spillede sig ind omkring det lille felt. Afslutningerne blev enten blokeret eller sendt over og ved siden af mål.

Chelsea måtte slås sig ind i opgøret. For spillet kunne de ikke få til at fungere, da de blev generet af et godt pressende og velorganiseret Benfica-mandskab. Anført af den fysiske teknikker David Luiz med de vilde proptrækkekrøller, serbiske Ivanovic og forsvarstonseren Gary Cahill viste Chelsea muskler og åd sig dovent ind i kampen.

Med et brækkende Frank Lampard-drøn, der var tæt på at snyde den lidet overbevisende Benfica-keeper Artur, som det mest farlige forsøg.

Lampard-afslutningen var eneste gang, Chelsea for alvor truede portugiserne, der bevarede teten i resten af halvlegen, og kom til flere af de den type muligheder, de brændte i starten af kampen. Desværre for de tusinder af rødklædte fans på lægterne igen med samme pauvre udbytte.

Anden halvleg startede på samme måde: Med et giftigt Cardozo-hovedstød. Denne gang havnede den 193 centimeter lange paraguayaners header i mål. Men han blev dømt offside. Yderst tvivlsomt. Siden fulgte mere Benfica-press - og tamme afslutninger.

Chelsea-stjernerne virkede fraværende, symboliseret ved Frank Lampard, Juan Mata og Fernando Torres, som man i lange perioder intet så til. Der var ingen snert i holdets kontrafase.

Men ud af det blå slog de blå til. En time var spillet, da et langt Petr Cech-udkast endte i en friløber til Fernando Torres. Først afviste han den giganstiske forsvarer Luisao, for så at runde Artur og sende bolden ind i det tomme mål fra en spids vinkel.

En kæmper personlig sejr for den så ofte udskældte spanske angriber, der ved scoringen viste sit gode gamle og hamrende giftige målinstinkt.

Føringen holdt dog kun få minutter, da Chelsea-backen Azpilicueta noget kodset fik sat en hånd på et indlæg. Cardozo eksekverede stensikkert straffesparket.

Siden bølgede kampen frem og tilbage med to nedslidte hold i en intens affære. Benfica slidt ned af det hårde pres, de havde lagt for dagen i kampen, og Chelsea af det hårde program med 68 kampe i denne sæson foreløbigt.

Præcis som i første halvleg slutter anden halvleg af med at Lampard-drøn af en anden verden. Desværre for Chelsea-fansene prellede braget af på overliggeren.

Men bare få minutter senere kunne de alligevel brøle deres begjstring ud, da Ivanovic lettede fra græstæppet og satte panden på bolden.

2-1 til Chelsea i en underholdende finale foran 46.103 tilskuere i Amsterdam. Londonklubben er nu både forsvarende Champions League- og Europa League-mestre.

Se også: Chelsea tog titlen i overtiden

1 af 5 Chelsea-spillerne løfter i eurfori Europa League-trofæet (Foto: AP)
2 af 5 Ivanovic den store lader sig tiljuble efter sin scoring (Foto: AP)
3 af 5 Juan Mata er første mand på vej i armene på den store matchvinder Ivanovic (Foto: AP)
4 af 5 Fernando Torres scorede det vigtige første mål i kampen (Foto: AP)
5 af 5 Ivanovic stiger til vejrs i sin karrieres smukkeste stund (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer