Esbjerg trænger til succes

Følelsen af skæbnetime hviler tungt over Esbjerg, inden Elfsborg i aften runder Blue Water Arena

- Jeg synes, spillet lige så stille begynder at vende tilbage. Og det skal vi bygge videre på mod Elfsborg og FC København i weekenden, lover Esbjergs Emil Lyng. (Foto: Claus Bonnerup)
- Jeg synes, spillet lige så stille begynder at vende tilbage. Og det skal vi bygge videre på mod Elfsborg og FC København i weekenden, lover Esbjergs Emil Lyng. (Foto: Claus Bonnerup)

Vestjyderne er midt i al den europæiske eufori i fuld gang med at slutte et fornemt år med en decideret nødlanding.

Fem nederlag indrammer seneste indsats i Europa, hvor det blev til en småheldig 2-1-sejr i Elfsborg efter et brag af en kamp fra keeper Frederik Rønnow.

Men den sejr blegner lidt ved siden af 1-2-nederlag i FC Vestsjælland og ikke mindst 0-3-blamagen i Lyngby.

Esbjerg har faktisk ikke været i en så ringe periode, siden de sidste sommer kom skævt fra start efter oprykningen.

Så selv om vejrudsigten torsdag byder på jævn vind fra vest, har Esbjerg i markant grad brug for, at vinden over Vesterhavet og efterårsbrølet fra 11.000 euro-foriske vestjyder blæser hverdagens bekymringer væk og bringer et nyt europæisk eventyr, der kan kickstarte slutspurten i Superligaen.

Superliga vigtigst

- Vi har ydet bedst i Europa; men det er altså Superligaen, der er det vigtigste, og vi kan ikke blive ved med at tabe. Vi skal til at i gang igen, bedyrer kantspilleren Emil Lyng op til kampen mod Elfsborg.

En kamp, hvor en sejr åbner et yderst gunstigt scenarie.

Leverer Esbjerg den anden sejr over Kevin Stuhr og drengene på to uger, så kan holdet i princippet være videre til knockout-fasen i Europa League. Det kræver bare, at Red Bull Salzburg i aftenens anden kamp i Esbjergs gruppe fortsætter med at tromle al modstand ned, så Standard Liege dermed efterlades strandet i bunden sammen med Elfsborg.

Se også: Millioner på spil for Esbjerg

Det vil betyde, at Esbjerg er videre i Europa, og udfaldet af de sidste to gruppekampe vil så blive af rent kosmetisk karakter. Det vil så samtidig udløse den sidegevinst, at den trætte og skadeplagede trup kan sætte alle kræfter ind på at genoprette positionen i Superligaen, hvor onde oktober har vekslet en andenplads til nedrykningsfare.

Og den rutsjetur sætter spørgsmålstegn ved om Esbjerg simpelt hen mangler bredden til at håndtere så mange kampe.

Ingen slitage

Kantspilleren Jakob Ankersen har siden midten af august startet 15 kampe for Esbjerg. Kun den ubetydelige pokalkamp mod Aalborg Chang har han slet ikke været i aktion i.

- Jeg føler mig ikke træt. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kunne mærke, at der har været mange kampe. Men de dårlige resultater uden for Europa synes jeg ikke, at vi kan henføre til slitage.

- Det er ikke sådan, at truppen er helt flad efter første halvleg, men når vi ikke scorer på to friløbere, som det skete i weekenden, så er det altså svært, fastslår Jakob Ankersen, der har karantæne i weekenden mod FC København.

- Vi mener ikke, at truppen er for smal. Og på nær kampen mod FC Vestsjælland så har vi altså ikke været ringere end modstanderen. Men vi har manglet den skarphed foran kassen, som vi har haft tidligere på sæsonen

Elendig målscore

- Og så har vi altså lukket alt for mange mål ind. Vi har jo en elendig målscore over de seneste kampe, hvis jeg tager Elfsborg ud... 2-13! Det er slet ikke det, der kendetegner os, siger Emil Lyng, der dog så klare fremskridt i kampen mod FC Midtjylland, selv om topholdet vandt klart 3-0.

- Jeg synes, spillet lige så stille begynder at vende tilbage. Og det skal vi bygge videre på mod Elfsborg og FC København i weekenden, lover Emil Lyng.

Esbjerg kan i aften passende lade sig inspirere af Nephews brusende opfordring fra ’Hjertestarter’ - ’Vesterhav ... kom nu blæs mig i gang!’.

Først tager de Elfsborg, siden FC København!

Esbjerg-Elfsborg vises på 9'eren kl. 19.00

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere