Stephan A. passeret, men videre i Europa

Stephan Andersen kunne ikke gøre noget ved Bafetimbi Gomis' mål, da Lyon slog Real Betis i Europa League. 

Stephan Andersen (i baggrunden) måtte se sig passeret af Bafetimbi Gomis. (Foto: Laurent Cipriani/AP)
Stephan Andersen (i baggrunden) måtte se sig passeret af Bafetimbi Gomis. (Foto: Laurent Cipriani/AP)

Stephan Andersen har på det seneste stået fast i Real Betis, men det skyldes især, at klubbens normale førstemålmand, Guillermo Sara, er blevet skadet. Men i Europa League har det hele tiden været den danske målmand, der har fået lov at stå mellem stængerne og således også i aften, da spanierne mødte Olympique Lyon på udebane. 

Den tidligere Brøndby-målmand stod en god kamp, men han kunne ikke gøre noget, da det franske hjemmehold midt i anden halvleg kom foran. Yohann Gourcuff spillede en et-to-kombination med en medspiller og brød igennem Betis' forsvar i venstre side, og fra omkring det lille felt spillede han en tværaflevering til Bafetimbi Gomis, der helt fri for mål let kunne sætte indersiden på og score kampens eneste mål. 

Få minutter før Lyons afgørende mål havde Betis været tæt på at score. Lille Cedric udnyttede en brøler i hjemmeholdets forsvar, da en forsvarspiller afleverede alt for blødt tilbage til målmand Vercoutre, og i stedet opsnappede Betis-spilleren bolden. Han tog et træk uden om målmanden, men fra en lidt spids vinkel i højre side fik han kun dirigeret bolden ind på stolpen. Tættere på at score kom Betis ikke i kampen. 

Resultatet i gruppens anden kamp mellem Rijeka og Guimares, der spillede 0-0, betyder, at Lyon er videre i Europa League, mens Stephan Andersen og Betis blot skal have et enkelt point i sin sidste kamp for at være sikre på at gå videre. 

I gruppe G gik sikrede Genk sig førstepladsen med en 3-1-sejr over Dynamo Kiev. Endnu er der spænding om andenpladsen, som både Kiev og Rapid Wien kan nuppe. 

Men hvor der er stadig er kamp om andenpladsen i gruppe G, er det førstepladsen, de kæmper om i gruppe J. Trabzonspor har det bedste udgangspunkt, efter at de med aftenens sejr på 4-2 over Apollon Limassol fortsat ligger nummer ét med to point ned til Lazio, der slog Legia Warzawa på udebane med 2-0.  

I gruppe K er der slet ingen spænding tilbage. Tottenham er videre på førstepladsen, mens Anzhi går videre som nummer to. London-klubben slog i aften Tromsø med 2-0 på mål af Vlad Chiriches og Moussa Dembele, mens Anzhi spillede 1-1 med FC Sheriff. 

I gruppe H er der fortsat spil om begge pladser, men Sevilla har dog de bedste kort på hånden inden den afgørende kamp. Spanierne ligger nummer ét med ni point, efter at de spillede 1-1 med Estoril i dag. Andenpladsen i gruppen deles af Slovan Liberec og Freiburg, der begge har seks point. 

Og i aftenens sidste gruppe, hvor alle hold havde kick-off klokken 19, slog Alkmaar Maccabi Haifa, mens PAOK Thessaloniki vandt over FC Shakhter Karagandy. De to sejrende hold er begge videre i turneringen. Inden den sidste kamp i gruppen har de dog lige mange point, så kampen om førstepladsen er endnu ikke afgjort. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere