Ankersen-brødre kan lære af Mourinho-finte

Esbjerg-spillere kan spekulere i at trække advarsler i aften

Jakob (liggende) og Petersen Ankersen kan med fordel trække en advarsel i torsdagens Europa League-opgør mod Standard Liège. (Foto: Lars Poulsen)
Jakob (liggende) og Petersen Ankersen kan med fordel trække en advarsel i torsdagens Europa League-opgør mod Standard Liège. (Foto: Lars Poulsen)

Esbjerg kan med fordel tage ved lære af José Mourinho i aftenens Europa League-kamp mod Standard Liége.

I forårets CL-kvartfinale mod Galatasaray serverede José Mourinho nemlig sin helt egen finte til perfektion. Xabi Alonso og Sergio Ramos fik sidst i kampen to overflødige advarsler for brok og at sparke bolden væk. På det tidspunkt var Real Madrid klart foran 3-0 og i praksis klar til semifinalen.

Advarslerne til de to spillere betød, at de røg i karantæne i den overskuelige returkamp i Istanbul. Og dermed sikrede de samtidig, at de kunne være spilleberettigede i de forestående semifinaler.

I efteråret 2010 var de samme to spillere involveret i en tilsvarende kynisk spekulation i karantæner, da de fik rødt kort i en kamp mod Ajax, hvor Real Madrid førte 4-0. Dengang valgte UEFA at forlænge karantænen, da forbundet fandt, at der var blevet spekuleret i udvisningerne. I foråret slap de to kort-hajer for videre tiltale.

Og det giver mening for Esbjerg-tvillingerne Jakob og Peter Ankersen at tænke i at kopiere Mourinho-finten.

Se også: Ankersen: Giv os et 'sindssygt' hold

Esbjerg er sikker på videre deltagelse i Europa League inden de to sidste kampe i gruppespillet. Brødrene er begge én advarsel fra karantæne. Og det betyder, at en advarsel i aften koster den sidste ligegyldige gruppekamp i Salzburg. Til gengæld vil de være spilleklar efter nytår.

– Det er ikke noget, jeg har skænket en tanke, bedyrer Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

... det sagde José Mourinho så også!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere