Linjedommer snød Swansea for avancement

Swansea fik forkert annulleret et mål for offside og tabte 0-1 til Valencia. Waliserne er derfor endnu ikke videre i Europa League. 

Det blev ved det ene mål, Valencias Dani Parejo scorede i første halvleg. (Foto: David Davies/AP)
Det blev ved det ene mål, Valencias Dani Parejo scorede i første halvleg. (Foto: David Davies/AP)

Swansea skulle blot bruge et enkelt point for at gå videre i Europa League, men det forpurrede linjedommeren, da Michael Laudrups mandskab tabte 0-1 til Valencia hjemme på Liberty Stadium. 

Kampens hovedperson blev ikke en af spillerne på banen, men i stedet den linjedommer, der fejlagtigt underkendte et mål til Swansea for offside. Bolden blev slået ind i feltet fra højre side, hvor Jonjoe Shelvey sparkede på mål. Valencia-målmand Diego Alves kunne kun halvklare forsøget, der ryger hen til indskiftede Alvaro Vazquez, som prikker bolden i mål. Men linjedommeren hev altså sit flag i vejret for offside på Vazquez - en klar fejl, for spanieren stod en meter onside. 

Linjedommeren skal dog ikke have hele skylden for Swanseas manglende avancement. Det har de også selv stor skyld i. Ikke mindst målmand Tremmel må sove dårligt, efter at han ved Valencias mål ikke fik bokset bolden ordentligt væk, som i stedet røg den hen til Daniel Parejo, der skød den ind i det korte hjørne til 1-0 midt i første halvleg. 

Swansea pressede på i resten af kampen for at få udlignet, men Michael Laudrups drenge var ikke skarpe nok i den sidste aflevering, og derfor blev det aldrig til rigtig store chancer. Og i den anden ende var Valencia ikke meget i vigør efter at være kommet foran. Holdet var tilfredse med at stille sig tilbage, forsvare føringen hjem og spille på kontra. 

Nederlaget betyder, at Swansea skal have point i kampen mod St. Gallen i sidste spillerunde, hvis holdet vil være sikre på avancement. 

I gruppe B er Ludogorets Razgrad videre på førstepladsen, mens PSV og Odesa begge kæmper om andenpladsen. 

Kamp om andenpladsen er der også i gruppe D, hvor belgiske Zulte Waregem og engelske Wigan begge kan gå videre. Direkte videre på førstepladsen er russiske Rubin Kazan.

Fiorentine og Dnipro har henholdsvis 13 og 12 point og slås derfor stadig om førstepladsen i gruppe E. I Gruppe F er der dog ingen tvivl om, hvem der vinder. Det gør Frankfurt, men om det bliver Maccabi Tel-Aviv eller Apoel, der slutter som to'er er endnu ikke afgjort. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere