Esbjerg-træner: Ikke realistisk at vinde med to

Esbjerg var i problemer mod Red Bull Salzburg i holdenes første møde i oktober, men de skal bruge en tomålssejr for blive nummer et i puljen

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Efteråret går på hæld, og Esbjerg mangler kun den sidste Europa League-kamp mod Red Bull Salzburg, før de kan holde juleferie. Kampen bliver afgørende for, hvem der slutter som puljen nummer et og dermed står overfor en på papiret nemmere lodtrækning til 1/16-finalerne.

Efter Salzburgs røde tyre vandt 2-1 i Esbjerg, skal de esbjergensiske gæster vinde kampen med to mål, hvis de skal overtage førstepladsen, men det kommer næppe til at ske. På spørgsmålet om, hvorvidt det scenarie er realistisk, svarer træner Niels Frederiksen:

- Nej, ikke hvis vi skal være helt ærlige. Vi har ambitioner om at levere et bedre indtryk og en mere lige kamp end sidst, og hvis vi kan det, er vi godt tilfredse, siger han til tipsbladet.dk. 

- Når det er sagt, er bolden jo også rund, og hvis vi er foran med 1-0 med et kvarter tilbage, vil vi nok satse lidt på at levere miraklet.

Se også: Her er efterårets top- og flopspillere i Superligaen

I det første opgør var Salzburg er mærkbart bedre hold, og selvom cifrene kun tilsagde et smalt 2-1-nederlag til Esbjerg, var forskellen på banen større end som så. Niels Frederiksens spillere havde svært ved at fastholde bolden, og det straffede østrigerne.

- De ramte os med deres presspil og genpres. Det havde vi problemer med at tøjle, og det stressede os, så vi tabte nogle bolde, der også førte til deres to mål. Det var først, da vi spillede mere simpelt og direkte, at det blev bedre, siger træneren, der har opskriften på succes klar. 

- Vi skal være meget bevidste om, hvad vi gør med bolden. Vi skal være mere dygtige og omhyggelige med at spille bolden rundt. 

Se også: Fire grunde: Derfor er Esbjerg i problemer

Til den plan mangler holdet dog en af sine allerfineste boldflyttere. Midtbaneknudepunktet Magnus Lekven er stadig skadet, og han er ikke at finde i den trup, som Niels Frederiksen har udtaget. 

- Han gør store fremskridt, men han har ikke trænet med i halvanden måned, så det ville være galimatias at spille med ham, siger Esbjerg-træneren. 

Vinder Esbjerg ikke opgøret mod Salzburg, vil de slutte efteråret af med kun tre sejre i 14 kampe.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer