Tidligere Superliga-komet nedlagt i Europa League

Benfica er godt på vej mod semifinalen i Europa League efter en sejr på 1-0 ude over AZ Alkmaar, der ellers nød godt af Aron Jóhanssons kvaliteter

Aron Jóhansson var tæt på at komme på tavlen ved flere lejligheder, men måtte alligevel se Benfica tage sejren i Alkmaar. (Arkivfoto: RIA)
Aron Jóhansson var tæt på at komme på tavlen ved flere lejligheder, men måtte alligevel se Benfica tage sejren i Alkmaar. (Arkivfoto: RIA)

Det er ikke hverdagskost, at en tidligere AGF-spiller står med chancen for at spille sig i en semifinale i en af de store europæiske klubturneringer.

Torsdag aften var det imidlertid tilfældet for Aaron Jóhansson, da den tidligere Superliga-komet sammen med AZ Alkmaar forsøgte at bekæmpe Benfica i kvartfinalen af Europa League.

Se også: Mourinho: Har for dårlige angribere

Trods en fornem begyndelse mislykkedes den mission, da de portugisiske mestre i anden halvleg fandt deres fornemme kombinationsspil frem og kørte en sikker sejr på 1-0 hjem.

Målet faldt kort efter pausen, da udskældte Oscar Cardozo først misbrugte en kæmpechance for siden at kunne ånde lettet op, da holdkammeraten Eduardo Salvio via en fremragende detalje sparkede riposten ind bag en ellers velspillende Alvarado i Alkmaar-buret.

Forud var ellers gået en første halvleg, hvor det hollandske hjemmehold viste fremragende takter og ved flere lejligheder var tæt på at bringe sig foran. Ikke mindst takket være Jóhansson, der var kilde til stor uro omkring det portugisiske forsvar.

Se også: TV: Bayern München boykotter britiske aviser

Det var da også den forhenværende Superliga-bomber, som var tæt på at åbne ballet, da han inden sidebyttet blev spillet helt fri til afslutning.

Men selv om islændingen fik fint træf på bolden, formåede Benfica-keeper Arthur at afværge situationen på fornem vis.

Portugisernes sidste skanse havde generelt nok at se til i begyndelsen af affæren, men det blev der ændret på i anden halvleg, hvor kampforløbet var radikalt anderledes.

Se også: United vil sprænge banken for Bayern-spiller

Efter scoringen til 1-0 fik Benfica-spillerne de arbejdsbetingelser, de agerer bedst under. Jorge Jesus' mandskab lukrerede på hurtige omstillinger og var flere gange tæt på at udbygge føringen.

Helt til slut kunne Alkmaar dog med lidt held have sikret sig udligningen, men portugiserne holdt stand og står derfor mere end godt rustet forud for returopgøret med henblik på at at tage skridtet videre til semifinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer