Pirlos perle sendte Juventus videre

Andrea Pirlos frisparksmål kort efter start gjorde Lyons udebanemission umulig

Kongen af frispark gjorde det igen (Foto: AP/Massimo Pinca)
Kongen af frispark gjorde det igen (Foto: AP/Massimo Pinca)

Bookmaker-favoritten Juventus er klar til semifinalen i Europa League, men storklubben kom til at arbejde hårdt i kvartfinalereturkampen mod Lyon.

Juventus havde ellers en 1-0-føring med fra den første kamp i Frankrig og så ud til at være på sikker grund, da Andrea Pirlo allerede efter fire minutters spil sendte et frispark i nettet. Med et elegant skud sparkede italieneren bolden over muren og ind i siden uden chance for Lyons målmand.

Se også: Sen scoring sikrer Juventus flot udesejr i Lyon

Det suveræne førerhold i den italienske liga satser hårdt på at triumfere i Europa League efter den skuffende exit fra Champions League efter gruppespillet, og træner Antonio Conte mønstrede da også et stærkt hold torsdag aften.

Alligevel lod Juventus sig ryste, da Claudio Marchisio snorksov på et højt og blødt indlæg, og så kunne Jimmy Briand efter 18 minutter heade bolden ind bag Gianluigi Buffon i Juventus-målet til udligning 1-1.

Det skabte en nervøs kamp, fordi endnu en fransk træffer ville sende italienerne ud af turneringen.

Det var derfor småt med chancer i den næste time, hvor hjemmeholdet ikke tog nogen chancer, og hvor Lyon ikke havde gennemslagskraft nok i front til for alvor at true favoritterne.

Se også: Juventus møder Lyon i Europa League-kvartfinale

Meget passende skulle der et noget heldigt mål til at bryde stillingskrigen. Marchisio forsøgte langt udefra, og bolden tog en gevaldig afretning, så Lyon-målmand Anthony Lopes var chanceløs.

Med sejren er Juventus mellem de sidste fire i turneringen og kan fortsætte jagten på sit første europæiske trofæ siden Champions League-sejren i 1996.

Videre er også Benfica, der ikke havde de store problemer med AZ Alkmaar, der blev slået 2-0.

Samtidig stormede Sevilla i semifinalen med en imponerende 4-1-sejr på hjemmebane over FC Porto.

0 kommentarer
Vis kommentarer