Mystisk kendelse i FCM-nederlag

Gruppespillet i Europa League synes langt væk for FCM, der tabte første playoff-opgør til Young Boys 0-3 på eget græs. mærkeligt rødt kort til Morten 'Duncan' Rasmussen

Morten 'Duncan' Rasmussen forstod ingenting, da han blev  udvist  af  den russiske dommer. (Foto: Ernst  van Norde)
Morten 'Duncan' Rasmussen forstod ingenting, da han blev udvist af den russiske dommer. (Foto: Ernst van Norde)

23. aug 20:15 FC Midtjylland - BSC Young Boys Bern

Europa LeagueStadion: MCH Arena, Danmark Dommer: Layushkin, Maksim
FC Midtjylland
0
3
Slut
BSC Young Boys Bern

Det kræver masser af midtjysk optimisme at tro på en plads i Europa League-gruppespillet.

Torsdag aften blev det nemlig til et ærgerligt 0-1 nederlag på eget græs, da Young Boys fra Schweiz vandt det første af to playoff-opgør 3-0.

Men kampens dramatiske højdepunkt stod kampens dommer, Maksim Layushkin, efter 69 minutter - i første omgang - helt uforståeligt valgte at udvise den indskiftede Morten 'Duncan' Rasmussen.

Angriberen gik op i en hovedstødsduel med en schweizer, og var utvivlsomt lovlig langt ude med armen. Det resulterede naturligvis et frispark til gæsterne. Og da da dommeren efterfølgende viste det gule kort, virkede det ikke urimeligt.

Til gengæld virkede det umiddelbart aldeles grotesk, at han straks efter vekslede det gule kort til rødt - tilsyneladende, fordi han fejlagtigt troede, at Morten 'Duncan' Rasmussen allerede havde modtaget en advarsel.

Den kendelse fik FCM-træner Glen Riddersholm og resten af den midtjyske bænk helt op i det røde felt. Men protesterne faldt til jorden. Siden viste det sig dog, at angriberen allerede bar rundt på en advarsel, han end ikke selv havde opdaget, så i princippet var udvisningen i orden.

Se også: Young Boys vil af med Silberbauer Se også: Young Boys vil af med Silberbauer

Dermed måtte hjemmeholdet spille kampe færdig med ti mand. Og dermed forduftede den sidste mulighed for at indhente den føring, som Raul Bobadilla helt fortjent havde sikret schweizerne, da han kort før pausen helt uhindret fik lov at trække ind fra venstre side, og nådesløst knalde bolden ind fra kanten af feltet.

En helt fortjent føring på det tidspunkt.

Efter pausen jagtede FC Midtjylland udligningen, uden at komme til helt store chancer. Og gassen gik i den grad af ballonen med den mærkværdige kendelse.

Kort efter satte Young Boys så dødsstøddet ind, da den tidligere Brøndby-spiller, Alexander Farnerud, headede 2-0 målet i kassen, inden Moreno Costanzo bankede 3-0 målet op i hjørnet i overtiden.

Dermed synes FC Midtjylland tæt på at være færdige i Europa for denne gang - med mindre, de gentager den tyske VM-trium fra 1954, og leverer et nyt mirakel i Bern.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen