Ren spansk finale i Europa League

Spansk fodbold gjorde rent bord i Europa League og tog revanche for nedturen i Champions League

Adrian jubler over sit sejrsmål i Valencia. (Foto: AP)
Adrian jubler over sit sejrsmål i Valencia. (Foto: AP)

Der har stået spansk nedtur på programmet i Champions League i denne uge, hvor 'drømmefinalen' mellem FC Barcelona og Real Madrid blev godt og grundigt spoleret af Chelsea og Bayern München.

Men at der stadig er masser af grøde i La Liga blev til gengæld bevist, da Spanien torsdag aften gjorde rent bord i Europa League.

Med tre spanske semifinalister var der da også lagt op til iberisk succes, og den blev en realitet, da Atletico Madrid og Athletic Bilbao sikrede sig finalebilletterne med henholdsvis 1-0 over Valencia og 3-1 over Sporting Lissabon.

Atletico Madrid stod med en 4-2 sejr fra første opgør med gode kort på hånden inden returmødet i Valencia.

Og takket være Adrians enlige scoring efter en time kunne Diego Simeones tropper fejre finalebilletterne. Og i den rød-hvide del af den spanske hovedstad bliver glæden næppe mindre af de royale rivalers nedtur i mesterligaen.

Se også: Målfest i Europa League Se også: Målfest i Europa League

I finalen venter 'gigant-dræberne' fra Athletic Bilbao, der dog kom på hårdt arbejde mod Sporting Lissabon, inden finalen var i hus.

Det begyndte ellers perfekt, da Markel Susaeta åbnede scoringen efter 17 minutter.

Og selv om Ricky van Wolfsvinkel fik udlignet i det 44. minut, så skulle der kun gå et minut, før Ibai Gomez på ny havde sikret baskerne føringen.

Men så tørrede målene ud på San Mames, og det lignede i udtalt grad forlænget spilletid, da Fernando Llorrente - hvem ellers? - i næstsidste minut sikrede sejren med målet til 3-1.

Finalen spilles i Bukarest 9. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere