Målfarlig kaptajn skal sparke Esbjerg videre i Europa

Hans Henrik Andreasen bliver flyttet frem som hængende angriber, når Esbjerg møder Elfsborg torsdag aften.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Esbjerg-træner Niels Frederiksen har en lille overraskelse i ærmet, når esbjergenserne torsdag aften skal forsøge at hente en ny europæisk triumf hjemme på Blue Water Arena mod Elfsborg.

Den 34-årige anfører Hans Henrik Andreasen bliver nemlig flyttet fra den centrale midtbane frem i en rolle som hængende angriber bag Mushaga Bakenga, der bliver eneste deciderede spids i Esbjergs startopstilling.

- Han får en anden funktion i kampen, end han normalt har haft, siger Niels Frederiksen om "HH", som i øvrigt scorede begge mål, da Elfsborg blev slået 2-1 for to uger siden.

Dengang optrådte han i den sædvanlige midtbanerolle, men efter holdets dårlige resultater og manglende farlighed i Superligaen på det seneste, skal den hovedstødsstærke veteran sætte nyt liv i offensiven.

Se også: Jakob Ankersen: Vi er stadig underdogs

Det bliver på bekostning af Mick van Buren, der er havnet i en periode uden mål og selvtillid.

Niels Frederiksen ser dog også ændringen som en mulighed for at forstærke midtbanen, hvor Martin Bergvold og Jeppe Andersen kommer til at skærme af.

- Vi vil gerne gøre centrum af banen kompakt, og desuden vil vi forsøge at erobre bolden højere oppe på banen - det ved vi, at HH er god til.

Se også: Esbjerg-profil ude af Europa-brag

- Den sidste overvejelse er, hvordan vi bliver farlige fremme? Vi har mulighed for at matche Elfsborg på kanterne og komme til indlæg. Så skal vi have folk med i feltet, og vi ved, at HH er dygtig i boksen, lyder det fra Niels Frederiksen.

Hans Henrik Andreasen er noteret for tre mål i europæiske kampe i denne sæson. Ud over de to mod Elfsborg scorede han også i den første playoff-kamp mod Saint-Etienne.

Alle tre scoringer er sat ind med hovedet.

Hvis Standard Liege i den samtidige kamp torsdag aften ikke besejrer Red Bull Salzburg, er Esbjerg videre i turneringen med en sejr.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere