Esbjerg-træner: Salzburg var en vigtig lærestreg

Esbjergs seneste hjemmekamp i Europa League gav alle en brat opvågning, mener Niels Frederiksen

(Polfoto)
(Polfoto)

Sidst, Esbjerg spillede en hjemmekamp i Europa League, løb holdet ind i et 1-2-nederlag til Red Bull Salzburg, men holdets hidtil eneste europæiske nedtur har været en værdifuld erfaring.

Dukkerten mod de stærke østrigere viste nemlig både spillere og omgivelser, at Esbjerg ikke uden videre kan regne med at få point i europæiske kampe. Således heller ikke i aftenens møde med Elfsborg.

- Salzburg-kampen var en ekstremt vigtig og lærerig oplevelse for os. Jeg tror, at der var flere spillere og mange journalister, mange fans og mange i klubben, der troede, vi kunne gå på vandet, og nu kunne vi det hele, siger Niels Frederiksen.

- Så mødte vi pludselig en modstander, der var flere klasser bedre end os. Det gav en sund realisme i forhold til, hvad vi kan, og hvor vi er. Det viste, at der ikke er noget, der er givet, når man spiller i Europa, siger træneren.

Aftenens svenske modstander er dog af en anden kaliber end Salzburg, og Niels Frederiksen er fortrøstningsfuld forud for kampen, der kan sparke Esbjerg et godt stykke ad vejen mod 1/16-finalerne efter jul.

- Vi mødte dem for 14 dage siden, så vi kender nogenlunde niveauet. Jeg er heller ikke nervøs for, at vi forkramper, fordi der er noget på spil for os. Det er ikke min fornemmelse, siger Frederiksen.

Hvis Esbjerg vinder, og Standard Liege samtidig må gå fra banen uden sejr mod Salzburg, er vestjyderne videre i turneringen, selv om der stadig resterer to puljekampe.

- Det ville være en meget fin præstation, men det er bestemt heller ikke afgjort endnu, konstaterer Niels Frederiksen.

Esbjerg og Elfsborg mødes i aften klokken 19.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere