Esbjerg stormer i europæisk 1/16-finale

Esbjerg er klar til forårets afgørende knock out-kampe i Europa League

Van-fastisk Van Buren (Foto: Anders Brohus)
Van-fastisk Van Buren (Foto: Anders Brohus)

Esbjerg kan se frem mod europæisk bold efter nytår, efter den skrottede topscorer Mick van Buren her til aften afgjorde en nervøs forestilling mod Elfsborg med sin træffer efter 70 minutter.

Peter Ankersen brød igennem i venstre side efter et hjørnespark, og hans centring nåede den stærke hollænder mellem venner og fjender og sendte den jyske vestkyst i ekstase.

Se også: Esbjerg dropper topscoreren

Esbjerg virkede fra første fløjt nervøse sammenlignet med seneste kamp i Elfsborg. Inden for de første minutter blev bolden i flere omgange helt unødvendigt hældt ud over sidelinjen.

Spillerne havde inden kampen lovet, at de sagtens kunne abstrahere fra den hjemlige nedtur, hvor holdet ikke har vundet siden september. Men indledningen på kampen rammede en tyk pæl gennem de forsikringer.

Elfsborg kom tydeligvis ikke med de store ambitioner om at jagte et mirakuløst europæisk comeback fra sidstepladsen i gruppen.Det handlede mest om at få tiden til at gå i slæbegear.

Forkrampet forestilling
Det gav en forkrampet forestilling, hvor der først efter 20 minutter overhovedet kom gang i den, da Europa-debutanten Jeppe Andersen trådte ind på scenen med en flot aflevering til Peter Ankersen, der tog et raid op af højreflanken, før han lagde bolden tilbage til brormand Jakob, der dog sparkede i jorden og missede den gode chance.

Det blev et begivenhedsrigt minut, da anfører Hans Henrik Andreasen samtidig fik et hårdt slag på hoften, som fik stor betydning, da han kort efter pausen måtte trække sig ud af samme grund.

Følelsen på det mærkeligt afdæmpede Blue Water Arena var, at Esbjerg havde brug for en tilfældighed for at få scoret. Og selv om gæsterne frem mod pausen fik raget tre advarsler til sig, så virkede de på deres egen uambitiøse vis i kontrol.

Selv om vestjyderne fik lagt et stadigt tungere pres på Elfsborg som første halvleg skred frem, så var det mest på dødbolde og indkast, at Esbjerg blev farlige. Mushaga Bakenga tvnag således Kevin Stuhr Ellegaard til en refleks fra fem meter, da han stod helt fri på et Jonas Knudsen indkast.

Brændte store chancer
Frygten, for at det ikke skulle lykkes at få has på Elfsborg, steg nok nogle grader, da Mushaga Bakenga kort før pausen blev sendt solo mod mål af Hans Henrik Andreasen. Men nordmanden, der også brændte i fri position i weekenden, brændte atter på det skammeligste.

Billedet af et hjemmehold, der gerne ville, men ikke rigtig kunne, bed sig fast efter pausen.

Emil Lyng blæste igennem på et raid over 30 meter og bankede bolden på stolpen bag en prisgivet Kevin Stuhr-Ellegaard kort før timen.

Fem minutter senere fik Peter Ankersen to muligheder for at bringe vestjyderne på kurs mod knockoutfasen efter flot opspil over venstrekanten, men første forsøg blev blokeret, mens det næste røg over.

Mick van Buren fik heldgivis dæmpet den værste nervøsitet med sin scoring. Men da Esbjerg i flere omgange ikke kunne omsætte gyldne kontra-muligheder, så blev slutminutterne nervepirrende, og Elfsborg var i et par omgange tæt på en knusende udligning.

Men fortet holdt – og Esbjerg er nu som bare det andet danske hold nogen sinde videre fra Europa Leagues gruppespil.

Se også: Esbjerg opjusterer efter Europa-avancement

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere