Solbakken: God start i Europa vil betyde meget

Det har været en blandet sæsonstart for FC København og manager Ståle Solbakken, som nu ser positivt fremad

Ståle Solbakken. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken. (Foto: Lars Poulsen)

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, ved godt, at sæsonstarten har været lidt af en prøvelse for klubbens fans, men han er ikke i tvivl om, at holdet snart får forløst det store potentiale.

I denne uge skal FCK spille sin første kamp i gruppespillet i Europa League, når finske HJK Helsinki venter i torsdagens hjemmekamp. Og på søndag kommer ærkerivalerne fra Brøndby på besøg i Superligaen.

- Vi går ind i denne uge som alle andre uger, men der er ingen grund til at lægge skjul på, at det er to meget vigtige kampe. Vi kan få en god start i Europa League, som vil betyde meget for os.

- Og så er der selvfølgelig en Brøndby-kamp på søndag - men først gælder det Europa, siger Solbakken til klubbens hjemmeside.

Se også: FCK henter Premier League-erfaring til staben

Nordmanden kan indtil videre se tilbage på en svingende sæsonstart med blot otte point efter syv superligakampe. I lørdags tabte FCK med 0-1 ude til AaB, og københavnerne er nu 10 point efter topholdet FC Midtjylland.

De bekymrede miner er forståelige. Brøndby var langt fra prangende og der er rigeligt at gøre for Daniel Agger. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK og Brøndby med tømmermænd!

Derfor skal FCK i gang igen hurtigt - og meget gerne med en sejr over HJK Helsinki i Europa League. Det er vigtigt for klubbens unge og nye spillere, påpeger Solbakken.

- I og med at vi har valgt at lave så mange ændringer på holdet, så har vi mistet meget europæisk rutine, selv om vi også har fået noget rutine ind.

- Men alle de unge spillere, der ikke har spillet så meget i Europa, vil få ekstremt stort udbytte af de kampe i fremtiden.

- Vi går ind til samtlige gruppekampe for at vinde - og den bedste læring vil være, hvis vi får nogle point ud af det, siger Solbakken.

Kampen mellem FCK og HJK Helsinki spilles torsdag klokken 19.

0 kommentarer
Vis kommentarer