HJK-træner: Vi skal udnytte FCK's dårlige form

HJK Helsinkis træner Mika Lehkosuo er optimistisk før Europa League-opgøret mod FC København

HJK Helsinki har vundet tre opgør i kvalifikationen til Europa League, så de kommer til København med en god portion  selvtillid. (Polfoto)
HJK Helsinki har vundet tre opgør i kvalifikationen til Europa League, så de kommer til København med en god portion selvtillid. (Polfoto)

Torsdag aften begynder et nyt eventyr for den finske mesterklub HJK Helsinki, når holdet sparker gruppespillet i Europa League i gang mod FC København.

Finnerne har nemlig ikke været i gruppespillet i en europæisk turnering siden sæsonen 1998-99.

Naturligt nok glæder finnerne sig til kampen, og HJK-træner Mika Lehkosuo ved godt, hvordan holdet skal slå danskerne.

- FC København har ikke fået den bedste start på sæsonen i deres respektive liga, så vi skal udnytte, at deres selvtillid ikke er særlig høj lige nu, siger Lehkosuo.

Cornelius håber på større fremmøde i Europa

Hvor det for københavnerne måske er en smule skuffende kun' at være i Europa Leagues gruppespil, er det i stedet for en stor oplevelse for finnerne.

- Det er i sandhed et nyt eventyr, som vi begiver os ud på mod FC København. Vi kommer her for at kæmpe med om de to øverste pladser, så vi lægger os ikke fladt ned på maven, siger den finske træner.

Selvom finnerne er fulde af optimisme, så er træner Lehkosuo udmærket klar over, at det danske storhold bliver en stor mundfuld.

- Det bliver helt klart en svær kamp for os. Vi skal satse på at vinde vores hjemmekampe og så få det bedste ud af kampene på udebane, siger Mika Lehkosuo.

HJK Helsinki nåede til Europa Leagues gruppespil ved at slå østrigske Rapid Wien i den afgørende playoff-runde med 5-4 samlet.

Ståle frygter fysiske sammenbrud