Barnemad: Magiske Sisto flænser miniputter i EL-kval

Vaduz fra Lichtenstein var ikke nogen udfordring for Pione Sisto FC Midtjylland og, der har det ene ben i Europa Leagues næste runde efter en knusende sikker 3-0 sejr

Pione Sisto spillede en stor kamp for FC Midtjylland, der vandt det første af to opgør mod Vaduz fra Lichtenstein i Europa League-kvalifikationens anden runde. Foto: Anders Brohus.
Pione Sisto spillede en stor kamp for FC Midtjylland, der vandt det første af to opgør mod Vaduz fra Lichtenstein i Europa League-kvalifikationens anden runde. Foto: Anders Brohus.
Følg Fodbold
Følg Europa League

HERNING (Ekstra Bladet): Hvor godt er et hold fra Lichtenstein, der til daglig spiller i den bedste schweiziske liga? Det kunne ingen i FCM-lejren

svare på inden Europa League-opgøret mod FC Vaduz, men de 90 minutter på banen gav et klart svar:

Ikke ret godt.

FC Midtjylland spillede sig derfor uden de store problemer et kæmpe skridt nærmere tredje runde i Europa League, da ulvene i egen hule sikkert slog FC Vaduz med 3-0.

Det var helt tydeligt, hvad udeholdet fra Lichtenstein var kommet til Herning efter. Tempoet blev pillet ud af kampen ved hver given lejlighed, og derudover havde man et klart fokus på midtjydernes Pione Sisto, som ofte blev pakket ind af en god, gammeldags dobbelt-mandsopdækning.

Taktikken virkede for Vaduz i kampens indledning, for tempoet var ulideligt lavt fra FC Midtjylland. Og så kan man have nok så megen boldbesiddelse og kontrol med kampen.

Storspil af Sisto

Men selv om Pione Sisto konstant havde en mand eller to på nakken, lykkedes det alligevel den hurtige kantspiller at rykke sig fri og bringe FCM på 1-0 efter 20 minutter.

Sisto slap fri foran mål via et elegant bandespil med Kristoffer Olsson, der sendte Sisto videre med en fræk hælaflevering. Iskoldt satte kantspilleren herefter bolden ind fladt til højre for målmand Peter Jehle, der er vant til at hente bolden ud af nettet, idet han har fået 119 landskampe for Lichtenstein, der sjældent leverer store resultater på den internationale scene.

Føringsmålet forstærkede kampbilledet yderligere, og hjemmeholdet fik endnu mere kontrol, og Vaduz havde svært ved at spille sig frem til selv den mindste mulighed.

Tempoet blev dog ikke skruet i vejret fra danskernes side, og når man fik broderet sig frem til chancer, virkede Martin Pusic flere gange som en stopklods i offensiven frem for en medspiller. Pusic mistede utallige bolde med sine førstegangsberøringer og forkerte beslutninger, men østrigerens fight og iver kan man ikke tage fra ham.

Med til billedet af FC Vaduz hører det som nævnt, at holdet til daglig spiller i den schweiziske liga og bliver matchet på højt niveau af hold som Basel, Young Boys og Grasshopper.

På vej videre

Seneste sæson sluttede Vaduz som nummer otte i den schweiziske Super League, der som nummer 11 pt. er ti placeringer bedre end den danske Superliga på UEFA’s koefficient-liste.Vaduz kvalificerer sig så næsten på fast basis til Europa League ved at vinde pokalturneringen i Lichtenstein.

Når det er sagt, så var de danske bronzevindere klart bedst denne torsdag aften i Herning, og da FCM for alvor trykkede på speederen og satsede på at afgøre den samlede affære allerede i første kamp, havde Vaduz ikke noget modsvar.

Indskiftede Paul Onuachu udnyttede med godt et kvarter tilbage, at der var kommet betydeligt mere tempo i opspillet. Ligeledes indskiftede Vaclac Kadlec tog et godt dybdeløb og tjekkens skud blev pareret direkte ud i fødderne på Paul Onuachu, der ikke kunne undgå at gøre det til 2-0.

Kampens store oplevelse, Pione Sisto, fik lov at lukke kampen med sin scoring til slutfacit med små ti minutter igen - og med den tredje scoring bør FC Midtjylland være at finde i Europa Leagues tredje runde.

Vil du følge Brøndby i aften? Her er de to muligheder

Krig inden EL-kamp: Brøndby har ikke gjort Pukki til Superman

Brøndby-træner efter debut-sejr: Meget at arbejde med

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind