Bendtner-kritik efter voldssag: 'Har skabt irritation'

Rosenborgs nedtur i Europa League kan skyldes Nicklas Bendtners vold mod en taxachauffør i København, mener norsk kommentator

Bendtner fik 50 dages ubetinget fængsel, som han dog ankede på stedet. Få reaktioner fra retten her. Producer: Martin Lorentsen

Rosenborgs elendige Europa League-gruppespil kulminerede torsdag aften med et svidende nederlag på 2-5 til Red Bull Salzburg hjemme på Lerkendal i Trondhjem.

Nordmændene var nede 0-4 ved pausen, inden blandt andre danske Mike Jensen fik pyntet en anelse på resultatet. Efter kampen var Nicklas Bendtner da også nærmest lettet over, at det ikke gik værre, end tilfældet var.

- Jeg har ikke oplevet sådan en første halvleg nogensinde i min karriere, tror jeg. Den kunne have være blevet 8-0. Det var en fodboldlektion, lød det ifølge VG.

Netop Nicklas Bendtner kan dog være en af grundene til, at Rosenborg står med nul point og en målscorer på 3-12 efter fire kampe. Det mener i hvert fald Birger Løfaldli, der er kommentator på den stærkt Rosenborg-fokuserede avis Adresseavisen.

Han peger på Nicklas Bendtners bytur og efterfølgende overfald på en taxachauffør i København natten til 9. september som en årsag til de dårlige præstationer.

– Jeg tror ikke, vi skal undervurdere, hvordan det påvirker spillergruppen, når ledestjernen gjorde det, han gjorde. At tage i byen i København. Det medfører en risiko, og så skete der oven i købet det, der skete.

- Jeg vil tro, det har skabt en irritation. Særligt blandt de mest ambitiøse spillere i Rosenborg-truppen, siger kommentatoren til VG uden dog direkte at ville give Bendtner skylden for de svigtende resultater i Europa League.

– Nej, men jeg tror Bendtner-sagen er delagtig i det svigt, Rosenborg oplever. Det ligger et stort ansvar på ledestjernen, selv om Bendtner ikke er den, som har præsteret bedst på banen, så tjener han mest, er mest i medierne og er den spiller, som folk ser op til, siger Birger Løfaldli.

Kommentatoren giver derimod ikke en forklaring på, hvorfor resultaterne flasker sig ganske fint i Eliteserien, hvor Rosenborg kan blive mestre, hvis de vinder over Start søndag aften.

Nicklas Bendtner blev sidste fredag kendt skyldig i at slå og sparke en taxachauffør. I Københavns Byret blev han idømt 50 dages ubetinget fængsel, men han ankede dommen på stedet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Bendtners forsvarer, Anders Németh, men han ved stadig ikke, hvornår Bendtners sag skal for Østre Landsret.

Nicklas Bendtner og Anders Németh må en tur mere i retten for at få afklaret Nicklas Bendtners sag. Foto: Mogens Flindt
Nicklas Bendtner og Anders Németh må en tur mere i retten for at få afklaret Nicklas Bendtners sag. Foto: Mogens Flindt
 

Agger anker bemærkelsesværdig dom i bizar sag

Medie: Nu bliver Liverpool sat til salg

Topdommer fik hjernetumor og kæresten kræft: Nu er de begge helbredt

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.