Annonce:
Annonce:

Boilesen efter Ajax-nedtur: Jeg har ikke noget at bevise

Selvom det sluttede skidt for Nicolai Boilesen i den hollandske hovedstadsklub, glæder han sig til FCK's to opgør mod Ajax Amsterdam

Nicolai Boilesen står over for sin gamle klub, når FCK skal forsøge at spille sig videre i Europa League. Foto: Tariq
Nicolai Boilesen står over for sin gamle klub, når FCK skal forsøge at spille sig videre i Europa League. Foto: Tariq
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

Han nåede at blive tildelt anførerbindet, men da han ikke ville forlænge sin kontrakt, blev Nicolai Boilesen sendt helt ud af truppen, da han spillede i Ajax Amsterdam. Derfor er det også et specielt møde for FCK-spilleren, når de danske mestre skal spille Europa League mod netop Ajax.

- Jeg kender gud og hver mand dernede, så det er selvfølgelig en speciel oplevelse, at vi trækker dem. Jeg glæder mig til at møde dem og se nogle af mine gamle holdkammerater, og så at vi forhåbentlig kan gå videre efter de to kampe, siger venstrebacken til Ekstra Bladet.

Og selvom fodboldeventyret i Holland ikke sluttede lykkeligt, er det langt fra en FCK-spiller, der skal ud at bevise noget over for sin gamle klub.

Annonce:

- Jeg har haft en fantastisk tid i Ajax. Alle ved, hvordan det gik, og det har ikke noget med spillerne eller resten af klubben at gøre, det var én bestemt person, det ikke fungerede med. Jeg tænker slet ikke over, at jeg skal bevise noget.

Ajax slog Legia Warszava i ud for at komme til opgøret mod FC København. Foto: AP
Ajax slog Legia Warszava i ud for at komme til opgøret mod FC København. Foto: AP
 

Parken kan blive nøglen

Da Ajax kom op af bowlen, kunne deres høres et lille jubelbrøl fra opholdsrummet på FCK's træningsanlæg, hvor spillerne var samlet for at se lodtrækningen.

- Vi jublede ikke på grund af Ajax' kvalitet, det var mere fordi, at Boilesen lå og så lodtrækningen, så vi syntes, det var sjovt, at vi lige trak det hold, når han lige var skiftet derfra, siger Andreas Cornelius.

Angriberen er fortrøstningsfuld i forhold til kampene, mens han er glad for, at det ikke var hold som Manchester United, Lyon eller Roma, FCK skal forsøge at besejre.

Annonce:

- Vi får et hold fra en liga, der er på nogenlunde samme niveau som den danske. Jeg har ikke set dem spille i år eller sidste år, så jeg ved ikke, hvor vi står i forhold til dem, men jeg ved, at vi selv står rigtig stærkt. Jeg tror, at de fleste hold ville have svært ved at spille mod os og især i Parken.

Det er netop i Parken at de første af de to opgør spilles, og at det hele skal afgøres i Amsterdam, kan være en ulempe for FC København.

- Vi håber på, at det bliver to lige kampe, og at vi kan bide skeer med dem. Det et klart, at der er en lille fordel til Ajax i og med, at de spiller den sidste kamp hjemme, lyder det fra midtbanemotoren William Kvist, der faktisk var med til at besejre Ajax, da FCK i 2006 slog dem ud i kvalifikationen til Champions League.

Det første opgør spilles på dansk grund 9. marts.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: