Boilesen tilbage i varmen

Ajax har i hvert fald indlemmet ham i Europa League-truppen

Nicoilai Boilesen kan være på vej ind i varmen hos Ajax. Han er i hvert fald indlemmet i Ajaxs trup til Europa League. (Foto: AP)
Nicoilai Boilesen kan være på vej ind i varmen hos Ajax. Han er i hvert fald indlemmet i Ajaxs trup til Europa League. (Foto: AP)

Nicolai Boilesen kan være på vej tilbage i varmen hos Ajax, efter sommerskiftet gik i vasken i sidste øjeblik.

Backen er i hvert fald indlemmet i Ajaxs trup til Europa League, der indledes i næste uge.

Det bekræfter en pressetalsmand hos UEFA overfor Ekstra Bladet.

Nicolai Boilesen er et af de 21 spillernavne, som Ajax har oplyst til UEFA, det europæiske fodboldforbund, på den såkaldte A-liste. Derudover figurerer en række navne på B-listen, hvor Viktor Fischer eksempelvis figurerer.

B-listen består af spillere, der betegnes som egenproducerede. Det betyder eksempelvis, at spillere på den liste kan skiftes ud med dags varsel.

Det kan de øvrige spillere til gengæld ikke. De er en fast del af Europa League truppen.

Lagt på is
Nicolai Boilesen har haft det svært, siden det kom frem i sommer, at han gerne ville væk og prøve en ny udfordring. Han far, Kenny Boilesen, der varetager hans interesser, har arbejdet ihærdigt på at finde en ny klub, men det lykkes ikke inden vinduet smækkede i.

Derfor har Boilesen faktisk været sendt ned på klubbens næstbedste mandskab, Jong Ajax, hvor han har trænet med uden at spille kampe.

Han har slet ikke indgået i cheftræner Frank de Boers planer.

Se også: Durmisi har grebet chancen: Kan ikke bruge det til noget

Men måske er der nye toner på vej fra Frank de Boer, fordi Boilesen, der i øvrigt tidligere har været anfører for Ajax, nu skal spille mindst det næste halvår i Ajax.

Nicolai Boilesens agent og far, Kenny Boilesen, slog overfor Ekstra Bladet fast i forbindelse med transfervinduets lukning, at han snarest vil have et møde med Ajax for at få afklaret, hvordan parterne står i forhold til hinanden.

Landstræner Morten Olsen har også slået fast, at han forventer, at Ajax tager Nicolai Boilesen tilbage i varmen og gør ham til en del af spillertruppen.

Nicolai Boilesen kan få længere vej til landsholdet i fremtiden. Afløseren Riza Durmisi har i hvert fald været det eneste positive islæt i de to seneste landskampe mod Albanien og Armenien.

Nicolai Boilesens agent, Kenny Boilesen, har ikke ønsket at udtale sig.

Se også: Efter mange forhandlinger: Her er Boilesens fremtid

3 kommentarer
Vis kommentarer