Brøndby-chef: De tror, de slår os ihjel

20.000 Ultras sætter Brøndby under tilskuertryk større end det FCM oplevede

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Brøndby-træner Thomas Frank kan passende afspille slutfasen fra FCM's nedtur mod Apoel, når han i morgen samler truppen til taktikmøde på Hilton International i Nicosia.

For det inferno, som FC Midtjylland blev centrum i, kommer til at være småting i forhold til, hvad der venter anskudte Brøndby.

Der venter 20.000 succeshungrende Omonia-tilhængere, der vil være parat til at gå meget længere end Apoel Ultras, der eksempelvis ikke længere bruger pyro under deres kampe i Europa, fordi det har kostet storklubben voldsomme bøder.

- Der bliver brugt utroligt meget lys her på Cypern, og det vil komme bag på mig, hvis Omonia-tilhængerne ikke gør det torsdag, siger den danske træner for AEK Larnaca, Thomas Christiansen til Ekstra Bladet.

Brøndby har forberedt sig godt på varmen

Se også: Sygdom tvinger Brøndby-angriber til europæisk afbud

I den kulisse skal Thomas Frank prøve at få gjort mandfolk ud den trup, der i hvert fald de første 45 minutter mod Hobro, leverede noget af det værste fra den kant længe set.

Brøndby er historisk set et hold, som har leveret nogle af de største internationale resultater dansk klubfodbold har oplevet, men Brøndby-træneren valgte før kampen på Cypern at lægge sig fladt ned og kalde det overraskende, hvis Vestegnen stadig er i Europa efter torsdag.

- Vi fik lukket kampen mod Hobro mandag - og fra tirsdag har vi bare kigget frem mod den her fantastiske kamp, der venter os mod Omonia, og dag for dag er der bare vokset en større og større optimisme og tro på, at vi kan skabe det... mirakel er måske et stort ord... men den overraskelse, som det vil være, hvis vi går videre.

- Men den optimisme er vokset dag for dag og time for time, så vi har en stor tro på, at det kan lade sig gøre. Det skyldes også, at vi har præsteret rigtig fornuftigt i Europa, og selv om det bliver under svære betingelser, så har vi en stor tro på, at det kan lade sig gøre, sagde Thomas Frank på pressemødet på GSP Stadion.

Se også: Brøndby-kant: Lige nu er Europa vigtigere end Superliga

- Trykket fra tribunerne bliver svært at håndtere, men jeg kan se, at spillerne ikke er bange for den opgave, vi skal ud på, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal vise, hvad vi er lavet af, og vi skal finde nogle ressourcer dybt i os for at præstere i 90 minutter plus det løse. Men der er ingen tvivl om, at presset er på Omonia. De er de eneste af de fire store hold hernede, der aldrig har været i et europæisk gruppespil. Så det vil være tæt på en katastrofe, hvis de ikke er i stand til at slå lille Brøndby ud, som jo er langt lavere placeret på ranglisten.

- Og de vil naturligvis gå ind til kampen med en stor tro på, at efter 0-0 i den første kamp, så skal de bare slå os ihjel under de her forhold. Men nogle gange kan den slags ramme som en boomerang, og det er klart, at der bliver snakket meget om de første 20 minutter... og ja, de bliver vigtige. Men skal de stadig score et mål i de sidste 20 minutter, så kommer der til at opstå huller, og så kan tingene jo hurtigt vende, sagde Thomas Frank.

Se også: Fans sat i dilemma: Fængsel eller køb en Bayern-trøje

Brøndby vandt 9-0 i årets første kamp i Europa:

87 kommentarer
Vis kommentarer