Brøndby i stormvejr: Udstillet i græsk massakre

Græske PAOK vandt med 5-0 over Brøndby, hvis manglende kvaliteter overalt på banen blev totalt udstillet

PAOK udstillede Brøndbty og vandt med 5-0 i Grækenland. (Foto: AP)
PAOK udstillede Brøndbty og vandt med 5-0 i Grækenland. (Foto: AP)

THESSALONIKI (Ekstra Bladet): Brøndbys europæiske eventyr slutter lige før gruppespillet.

0-5 blamagen mod PAOK FC udstillede forskellen på et potentielt tophold i Grækenland og den bløde danske mellemvare. Der var i sandhed klasseforskel på de to mandskaber.

Brøndby blev skilt ad og de manglende tekniske kvaliteter blev udstillet på et niveau, hvor Brøndby simpelthen mødte overmagten.

Brøndby kom ud for et gigantisk græsk storvejr på Toumba Stadium, hvor de skrigende og larmende fans bag det ene mål sørgede for en fantastisk kulisse. De fleste i bar mave, andre i sort-hvide trøjer sang og skrålede de gennem det meste af opgøret. Ind i mellem fyrede de et kanonslag af for at gejle stemningen op.

PAOKs fans levede op til det ry de har som de mest entusiastiske og berygtede i græsk fodbold. For dem er fodbolden på banen ligesom klubfarverne – sort og hvidt.

På en lummervarm sommeraften med 29 grader befandt de sig i himlen, fordi Brøndby ikke havde noget modtræk. De evnede ikke at udfordre dem. 

De 150 medrejsende Brøndby fans havde ikke meget andet at glæde sig over en den trykkende græske sommervarme. De var placeret nede i det ene hjørne bag målet, hvor sikkerhedsvagter sørgede for, at de blev holdt på afstand af de højtråbende græske fans.

PAOK kunne fejre hele fem scoringer torsdag aften mod Brøndby. (Foto: AP)
PAOK kunne fejre hele fem scoringer torsdag aften mod Brøndby. (Foto: AP)

Presset i bund
PAOK satte Brøndby under et gigantisk tryk fra første fløjt. Den første advarsel kom efter få minutters spil, da Garry Rodriguez havde et tomt mål foran sig. Han stod i klar offside position, men det overså dommeren. Rutinerede Martin Albrechtsen nåede tilbage og fik blokeret den svage afslutning og afværget til hjørnespark.

Brøndbys defensiv kunne ikke stå imod det massive pres mod Frederik Rønnows mål.

Det græske føringsmål faldt efter en situation, hvor Brøndbys venstreside blev spillet fuldstændig tynde. Bolden blev spillet mellem benene på Daniel Agger og havnede i straffesparksfeltet, hvor Martin Ørnskov var fuldstændig passiv i duellen mod Robert Mak. Han fik lov at score fladt uden at blive presset.

Målet til 1-0 fik ikke PAOK til at trække håndbremsen. Kort efter var det tæt på igen. Stolpen stod i vejen og reddede Frederik Rønnow, da Ricardo Costa forsøgte sig med et velplaceret frispark.

Brøndby fik slet ikke styr på sit spil og formåede slet ikke før pausen at etablere et gennemspillet angreb. Alexandros Tzilos fik alt for meget plads til at styre spillet på den centrale midtbane og letbenede Robert Mak kunne de færreste Brøndby-spillere følge med.

Brøndby kom bagud 0-2, da forskellen på Superligaen og international fodbold blev udstillet. Riza Durmisi blev skubbet elegant væk på sidelinjen, Dimitris Pelkas fik bolden på kanten af feltet, hvor Frederik Holst slet ikke gik til ham. Grækeren fik lov at sende bolden i en blød bue over Frederik Rønnow og i mål.

Værternes Robert Mak blev kampens helt store oplevelse og noterede sig for et hattrick. (Foto: AP)
Værternes Robert Mak blev kampens helt store oplevelse og noterede sig for et hattrick. (Foto: AP)

3-0 slukkede lyset
Bagud 0-2 var heldigt sluppet efter første halvleg. Men lyset blev reelt slukket for Brøndby i starten af anden halvleg. Offside fælden kiksede, da Dimitris Pelkas slap fri og helt upresset kunne spille Garry Rodriguez fri foran et tomt mål, hvor han scorede let og ubesværet.

Brøndbys første skud på mål faldt midtvejs i halvlegen. Magnus Eriksson forsøgte sig, Robin Olsen halvklarede. På det efterfølgende hjørnespark løb det hele ud i ingenting.

Robert Mak blev dobbelt målscorer, da han løb fra Dario Dumic, der slet ikke kunne følge med den letbenede slovakiske landsholdsspiller. Med sin tredje scoring i minutterne efter fuldendte Robert Mak en fornem aften, hvor han samtidig udstillede Brøndbys manglende kvaliteter.

Mod slutningen begik Martin Ørnskov et kluntet straffespark, som Ergys Kace brændte. Han ramte overliggeren og bolden røg over mål.

91 kommentarer
Vis kommentarer