Brøndby-stjernens kæmpe skuffelse: ’Vi punkterer fuldstændig!'

Kroatien blev endestationen for Brøndbys drømme om et Europa-eventyr

Torsdag aften spillede Brøndby returopgør i tredje runde af Europa League-kvalifikationen imod det kroatiske mandskab fra Hajduk Split.

Den første kamp var endt 0-0, så alt var på spil, og en enkelt scoring ville være nok for de gulblusede.

Brøndby kæmpede bravt, men det var ikke nok Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto
Brøndby kæmpede bravt, men det var ikke nok Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

Desværre for Brøndby ville kroaterne det anderledes, og der blev fra første fløjt lagt et tungt pres på Brøndby-mandskabet – et pres der første til et 2-0 nederlag og et exit fra turneringen.

- Det er utroligt skuffende, siger Frederik Rønnow til Ekstra Bladet efter kampen.

- Det var selvfølgelig ikke det, vi havde håbet på, specielt ikke, da vi går til pause med 0-0, og det hele i høj grad er inden for rækkevidde. Men efter to scoringer på fire minutter, så punkterer vi fuldstændigt.

- Vi skulle måske også have lavet en enkelt på hjemmebane, fordi det er begrænset, hvor meget vi skaber hernede.

I store dele af kampen formåede holdet fra den københavnske vestegn at dominere spillet, men marginalerne manglede, og de lykkedes sjældent at komme til de helt store chancer.

- Vi ville gerne presse højt. Vi ville gerne spille som vi plejer, men det er svært at presse et hold højt, der bare sparker den langt. Så vi får problemer med at ligge det pres, som vi gerne vil, og derfor bliver det en lidt mere kontrolleret affære. Vi får ikke skabt det kaos, vi gerne vil lave i de to kampe, siger Frederik Rønnow.

- Det kommer til at handle om rutinen, og de kendte deres rutiner. De var dygtige til at trække tempoet ud af spillet, og de var stærke på omstillingerne.

- Deres individuelle niveau var enormt højt, og det havde vi til tider svært ved at stå imod.

Hajduk Split blev sidste stop for Brøndby Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto
Hajduk Split blev sidste stop for Brøndby Foto: Jens Dresling/Ritzau Foto

Det var en sand heksekedel, der dannede ramme om kampen, hvor hjemmeholdet ellers skulle have spillet uden tilskuere, men et medhold i en appel til Det Europæiske Fodboldforbund ændrede på det, og Brøndby fik i stedet ’fornøjelsen’ af at spille foran cirka 30.000 kroatiske fans.

- Vi mærkede fra start, at der var fulde huse. Det er en helt speciel stemning der er her syd på. Det var det samme i Grækenland. Der er knald på, og samtidigt er der rigtigt varmt, og det spiller selvfølgelig også ind. Men der er ikke noget af det, der er undskyldninger, siger målmanden.

Selvom holdet nu er ude af dette års europæiske turnering, så er det ifølge Brøndby-spilleren, at de forlader den, og han mener, at holdet kan tage en masse med i bagagen fra deres lidt for korte Europa-tour.

- Jeg synes, at vi giver den et skud, selvom vi er bagud 2-0, og jeg mener, at vi de sidste ti minutter leverer rigtigt godt. Men det er super ærgerligt, at det andet mål kommer så hurtigt efter det første. Det gør det virkelig svært for os.

- Vi er ikke blandt de seedede, når der bliver trukket lod, og det betyder noget. Hajduk Split lyder måske ikke af meget, men det er et godt hold. Det bliver tydeligt for enhver, når man kommer ned til en kulisse som den her, at det er en stor klub. Det gælder også økonomisk, hvor de også topper os. Så jeg vidste udmærket, da vi gik ind til den her, at det ville det blive svært – det er det altid i europæisk.

Vi er stadig et relativt urutineret hold på den her scene – i hvert fald sammenlignet med vores modstander – og det er i hvert fald noget vi skal tage med. Det er en sindssyg kulisse hernede, og det er klart noget af det største for nogen af os. Det lærer man jo kun at håndtere endnu bedre, ved at få flere af de her oplevelser i rygsækken.

Allerede på søndag venter den næste kamp, når de tager imod FC København på hjemmebane.

Alles ist forbei: Alles kaputt: Brøndby ude af Europa

Nerverne var uden på tøjet: Alles kaputt: Brøndby ude af Europa ’Du har bare at afgøre det, inden jeg skal sparke’

For første gang nogensinde er det danske kvindelandshold i EM-finalen: Danmark i EM-finalen efter gigantisk straffe-drama