De værste ydmygelser: Brøndby brager ind på skammens liste

PAOK-nedturen er den værste danske præstation i Europa i otte år

Martin Ørnskov og Brøndby gik helt til bunds i Grækenland og endte med det mest ydmygende internationale resultat i klubbens stolte historie (Foto: AP)
Martin Ørnskov og Brøndby gik helt til bunds i Grækenland og endte med det mest ydmygende internationale resultat i klubbens stolte historie (Foto: AP)

Brøndby har gennem årene leveret nogle af de største danske resultater i Europa.

Og selv om der har været flere skuffelser end opture siden årtusindskiftet, har Brøndby aldrig for alvor blameret sig og er blevet ydmyget i den periode.

Det ændrede sig torsdag aften.

0-5 i Thessaloniki er tæt på at åbne et helt nyt kapitel i Brøndby-historien. For godt nok har de blå-gule oplevet kolossale nedture i Europa, hvor Dinamo Kiev, Widzew Lodz og Amica Wronki skærer som en negl på en skoletavle.

Men Vestegnens yndlinge har indtil nu aldrig ladet sig ydmyge i en grad, så de har været med, når vi her på Ekstra Bladet sammenstykker 'skammens liste' - listen over de klub-kampe i Europa, hvor vi som danskere kollektivt har siddet om krummet tæer og tænkt: 'Av, av av ... Hvad dælen skete der lige der?'

PAOK-slagene i Grækenland glider ind i top fem på den liste. En liste over de mest ydmygende danske resultater i europæisk klubfodbold siden indførelsen af professionel fodbold i 1978. En liste, der ganske urovækkende indeholder fire kampe spillet inden for de seneste tre sæsoner - og dermed underbygger billedet af dansk klubfodbolds deroute.

Listen er selvfølgelig dybt subjektiv, men vi har i vores rangering taget højde for, hvilke forventninger der på forhånd har været til den danske deltager inden kampene.

Da FCK takket være egne præstationer ofte har været favoritter i Europa, så ender løverne også med at dominere denne liste, fordi der undervejs har været nogle kolossale nedture.

Men hvad synes du? Sammensæt selv din version af 'Skammens Liste'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

68 kommentarer
Vis kommentarer