Derfor fik FCK fiasko i Europa

Her er fem grunde til, at FCK røg ud af Europa før festen reelt begyndte

Frederico Santander scorede ét mål, men virker stadig lidt rusten. (Foto: Jens Dresling)
Frederico Santander scorede ét mål, men virker stadig lidt rusten. (Foto: Jens Dresling)

FC København havde det bedste udgangspunkt efter 1-0 i den første kamp. Men når man lukker tre mål ind på hjemmebane, skal det gå skævt.

Her er fem grunde til, hvorfor FCK allerede er færdige i Europa.

Rusten Santander

Der hersker ingen tvivl om, at paraguayaneren bliver en stor gevinst på sigt for FCK. Men på den internationale scene virker han stadig en smule rusten. Han har store bevægelser, er ikke skarp og et stykke fra sit topniveau, selv om han scorede til sidst.

Store defensive mangler

Der mangler helt klart tydelighed i, hvem der gør hvad i defensiven. Aftalerne er slet ikke på plads. Det så man tydeligt ved det første mål, hvor Mathias Zanka var fuldstændig passiv, da Tomas Wagner løb ind og scorede. Peter Ankersen har også store mangler i defensiven. Ved det tredje mål gik ingen til ham, der skød fra kanten af feltet.

 Se også: Fra slemt til håbløst: FCK i europæisk fiasko

Ingen dynamik

Hvor var viljen, troen, dynamikken og vildskaben? Før pausen havde FCK ikke ét eneste skud indenfor målrammen.  Det var reelt også kun over venstrekanten, at der skete noget. I modsatte side virkede Peter Ankersen helt ved siden af sig selv.

Kvisten halter

William Kvist var placeret til højre på midtbanen i den time, han var med. Det er ikke hans favoritposition. Han har endnu ikke det overskud, der skal til for at træde i karakter som en leder på holdet. Og så var det ham, der begik det klodsede frispark til 0-2 målet.

Stephan uden redninger

Stephan Andersen gjorde i sidste sæson en stor forskel for FCK. På en europæisk aften, hvor FCK røg ud, havde han ikke det, man kalder de afgørende redninger. Og det er nødvendigt, hvis du skal have international succes.

Se også: Kæmpe omvæltning for FCK's kanonskytte

73 kommentarer
Vis kommentarer