Dødboldkongen har luret Brugge

Brian Priske har spottet svagheder i belgiernes forsvar på dødbolde

FC Midtjylland har fået sit europæiske gennembrud takket være især Jakob Poulsens præcision på dødbolde, der har udløst tre af ulvenes seneste fem europæiske scoringer (Foto: Anita Graversen)
FC Midtjylland har fået sit europæiske gennembrud takket være især Jakob Poulsens præcision på dødbolde, der har udløst tre af ulvenes seneste fem europæiske scoringer (Foto: Anita Graversen)

BRUGGE (Ekstra Bladet): Tre 1-0 sejre og så 1-1 på St. Mary’s.

Sådan kan et europæiske gennembrud beskrives i noget som en matematiker ville opfatte som et binært talsystem.

Trukket ud i fodboldens rammer, så er der naturligvis meget mere i det.

Men to væsentlige faktorer i gennembruddet er den solide defensiv, som er blevet så knivskarp siden Kian Hansen er kommet til den jyske hede.

Og så har FC Midtjylland i Europa haft den skarphed på dødbolde, som i perioder har manglet i Superligaen.

Tre af klubbens seneste fem scoringer i Europa er udtænkt af dødboldenes maestro, trænerassistent Brian Priske.

Først reduceringen i hjemmekampen mod Apoel, da Jakob Poulsen pumpede en returbold efter et indkast ind bag Boy Waterman. Siden sejrsmålet fra Erik Sviatchenko ude mod Apoel, der desværre viste sig ikke at række. Og senest da Europa League-gruppespillet blev åbnet med 1-0 mod Legia Warszawa.

- Skal jeg være ærlig, så synes jeg, at vi er gode... Men dertil kommer, at modstanderne i Europa nok ikke kender os på samme måde som i Superligaen. De ved ikke helt, hvad de er oppe mod. Og der er masser af muligheder, når vi kommer op mod modstandere, der organiserer sig på en anden måde, siger Brian Priske.

- Jeg synes, at jeg har set nogle svagheder i deres forsvar, som vi bør kunne udnytte på dødbolde. Men det er svært at sige på forhånd, for det kan jo være, at de ændrer noget. Hvis de tilpasser sig vores styrker, så ændrer det jo en del, konstaterer han.

- Jeg synes der ligger fine muligheder, så håber jeg på, at Jakob Poulsen skarp. Sammenlignet med eksempelvis Southampton, så er de jo slet ikke på det niveau. Og står de som de plejer, så er der fine muligheder, men vi er forberedt på flere ting, understreger hjernen bag FCM’s dødbolde.

- Modstanderne kigger jo også på statistikker. De ser, hvor vi scorer vores mål fra. Så det er ikke mærkeligt, at modstanderne har fokus på det. Men det er så også et våben der gør, at vi til enhver tid har en mulighed for at vinde kampene, siger Brian Priske der for ti år siden startede et par omtumlede år i Club Brugge. En periode hvor han kom i alvorlig modvind i truppen, fordi han pressede en af de etablerede spillere ud.

- Det er fedt at være hernede. Det er en del af min historie både på godt og ondt. Det var ikke kun positivt, men jeg nåede trods alt at spille over 80 kampe for Club Brugge og vinde pokalen. Det har haft stor betydning for min karriere og den person jeg er blevet, siger han og peger på, at Club Brugge kæmper med selvopfattelsen.

- Det gør rigtig ondt på Club Brugge at de ikke vinder det mesterskab. De havde jo fortjent det sidste sæson, men det glippede. Det er en kæmpeklub i Belgien og Europa, så der er ingen tvivl om at de hungrer efter et mesterskab, siger han

0 kommentarer
Vis kommentarer