Dolberg før finalen: Har drømt, jeg scorer sejrsmålet

Den danske Ajax-angriber har selvtillid før sæsonens vigtigste kamp

Kasper Dolberg har set sig selv juble efter en scoring i Europa League-finalen flere gange i sine drømme. Foto: Getty Images
Kasper Dolberg har set sig selv juble efter en scoring i Europa League-finalen flere gange i sine drømme. Foto: Getty Images

23 mål er det blevet til i indeværende sæson, hvor Kasper Dolberg har scoret ni gange i de seneste 10 kampe, han har spillet.

Danskeren er på manges læber forud for den vigtige Europa League-finale i Stockholm onsdag, og Kasper Dolberg kan med endnu en god indsats gøre sig endnu mere varm i forhold til et transferskifte til sommer.

Og står det til Kasper Dolberg, får han også en vigtig rolle i onsdagens finale.

Mourinho langer ud efter Dolberg og co.: 'I hører ikke til i finalen'

Det er en sjældenhed for Kasper Dolberg, men den 19-årige angriber er helt tydeligt fyldt med selvtillid før finalen, og han har ikke et problem med at fortælle om det.

- I mine drømme har jeg to gange scoret sejrsmålet i finalen, og så vågnede jeg begge gange med et smil, fortæller Kasper Dolberg i et interview med De Telegraaf.

Dolberg-missil koster fan et brækket håndled: Nu viser han armen frem

- Hvordan jeg scorer? Det er lidt ligegyldigt, for det kommer nok ikke til at blive sådan, jeg scorer sejrsmålet. Og for min skyld må det godt være det grimmeste mål i min karriere, siger danskeren.

Succesen er gået hurtig for Kasper Dolberg, der har fået landsholdsdebut og er blevet udskreget til et af de største talenter i fodbold i øjeblikket.

Kasper Dolberg har scoret seks mål i årets Europa League inden finalen - blandt andet mod Lyon i semifinalen. Foto: All Over Press
Kasper Dolberg har scoret seks mål i årets Europa League inden finalen - blandt andet mod Lyon i semifinalen. Foto: All Over Press

Ajax-angriberen, der har en fortid i Silkeborg IF, har mange øjne, der hviler på sig onsdag, hvor ikke kun danskerne og hollænderne ser på Dolberg, men faktisk hele fodboldeuropa.

I England taler de meget om to spillere: Kasper Dolberg, som de frygter, og Justin Kluivert, fordi det er Patrick Kluiverts søn.

At det er et engelsk traditionshold, som Ajax står overfor, generer dog ikke danskeren.

Historisk pengeregn: Sejr over Dolberg forgylder United-stjerner

- Jeg synes, det er sjovere at møde stærkere hold, fordi så bliver jeg mere udfordret. Det er derfor, at Europa League har givet mig så meget tilfredsstillelse. Jeg forsøger at være bedre end de spillere, jeg står over for, og jeg har stået over for forsvarsspillere fra La Liga, Ligue 1 og Bundesligaen. Og det er fint, siger Dolberg.

Danskeren er blevet rygtet til mange store klubber i Europa, men Dolbergs fokus er ikke overraskende udelukkende på onsdagens finale.

Medie: Sensationsklub lurer på Dolberg

- Jeg har sagt, at jeg er her i næste sæson, men du har også set, hvad der skete med Arek Milik. En uge efter han sagde, at han ville blive et år mere, skiftede han til Napoli.

- Jeg forventer at være her i september (Ajax, red.). Hvorfor? Fordi vi har en vigtig kamp på onsdag, og jeg ønsker ikke at tænke på et skifte. Efter finalen tager jeg tilbage til Danmark, og så må jeg kigge på det, siger Dolberg.