Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Dolberg og Schöne i heroisk triumf

En fantastisk kamp i Schalke måtte have en vinder, og det blev Ajax, der trak det længste strå efter forlænget spilletid

Schöne og Ajax kæmpede bravt mod Schalke. Foto: AP
Schöne og Ajax kæmpede bravt mod Schalke. Foto: AP

Ajax Amsterdam havde en føring på 2-0 fra det første opgør mod Schalke 04 i Europa League-kvartfinalen, så tyskerne måtte lægge pres på fra start.

Allerede efter 41 sekunder var de også tæt på ved Leon Goretzka, og få minutter senere ramte Max Meyer stolpen.

Men hollænderne med Lasse Schöne som starter fik hurtigt spillet sig ind i kampen, og de vævre teknikere Amin Younes, Bertrand Traoré og Justin Kluivert var konstant udfordrende med deres snævre driblinger.

De to hold gik dog til pause med 0-0 efter en livlig første halvleg, og straks fra anden var Schöne tæt på med et godt frispark, som dog blev pareret af Ralf Fährmann i Schalke-buret.

Det var dog Schalke, der slog til først, og det var ”Ein Doppel-pack”. Efter 53 minutter spillede Goretzka et-to med Guido Burgstaller og strøg igennem, inden han fra højre side bankede bolden ind.

Foto: AP
Foto: AP
 

Tre minutter senere var Burgstaller selv på pletten efter et fremragende indlæg fra venstre ved Kolasinac, og så var det helt lige. Schalke pressede det unge Ajax-mandskab hårdt, og hollænderne blev også straffet med et rødt kort 10 minutter før tid til Joel Veltman.

Utroligt nok blev det ved de 2-2 samlet trods store Schalke-chancer, og så måtte holdene ud i forlænget spilletid.

Her var Kolasinac igen oplægger med en lækker løftet bold, som Daniel Caligiuri headede ind mod et dødtræt Ajax-mandskab til 3-0, og det lignede afgørelsen.

Men med syv minutter igen fik Ajax som manna fra himlen målet. Et indlæg havnede hos Nick Vergiever, som ikke tæmmede bolden godt nok. Men han forfulgte chancen og fik skudt den ind på Färhmann, hvorefter den ramte Vergiever igen og gik i mål.

Schalke pressede på, men i stedet  fik Younes afgjort kampen med sin scoring til 2-3. Dermed er Ajax og de to danskere, Lasse Schöne og Kasper Dolberg, der kom ind i midten af anden halvleg, videre med 4-3 samlet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen