Dolberg på besøg i Silkeborg efter supersæson: Det betyder meget for mig

Kasper Dolberg har taget Europa med storm denne sæson, og knægten fra Voel var på visit i Silkeborg inden den store Europa League-finale næste uge

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Der var fint besøg på Silkeborg Stadion tirsdag aften.

Den lokale helt fra Voel Kasper Dolberg var nemlig en af de godt 2.400 tilskuere, der havde taget plads på tribunen for at følge sin ungdomsklub, Silkeborg IF, da midtjyderne tog imod OB i Superligaens playoff.

- Vi har fået to dage fri af Ajax til at restituere, og de dage har jeg valgt at bruge hjemme i Danmark. Så passede det fint med, at jeg kunne få en Silkeborg-kamp ind i programmet, lød det fra Kasper Dolberg, da Ekstra Bladet fangede landsholdsangriberen i pausen i hård kamp med lokale autografjægere, der næsten havde fråde om munden i jagten på landsholdsspillerens underskift samt en selfie.

- Klubben, byen og lokalområdet betyder meget for mig, og det er dejligt at være tilbage og blive taget så fint imod, sagde Kasper Dolberg, der havde taget sin kæreste med på stadion.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Den blonde angriber har netop afsluttet en fantastisk sæson i den hollandske Æresdivison, hvor det godt nok ‘kun’ blev til sølvmedaljer med Ajax Amsterdam.

Men personligt har den 19-årige dansker fået sit store gennembrud, idet han har været fast mand i Ajaxs startopstilling og har kvitteret med 16 sæsonmål i den bedste hollandske række.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Danskerens gennembrud har kastet store roser af sig i Holland sæsonen igennem, og senest er Kasper Dolberg blevet kåret til årets talent i Holland, og han modtog Johan Cruyff-prisen som beviset derpå.

- Det er en stor pris at vinde, og det betyder meget for mig. Kåringen viser, at jeg gør noget rigtigt og er på rette vej. Så det hjalp da en lille smule på skuffelsen over ikke at vinde Æresdivisionen, sagde Kasper Dolberg på Silkeborg Stadion.

Det var en jury bestående af blandt andre Jordi Cruyff, søn af Johan Cruyff, samt flere trænere i hollandsk fodbold, heriblandt Philip Cocu fra PSV og Peter Bosz fra Ajax, der udnævnte den 19-årige dansker som den mest talentfulde spiller i Æresdivisionen i år.

Med prisen får Kasper Dolberg nu muligheden for at lancere en 'Cruyff Court' - altså en fodboldbane. Hvor den skal være, bestemmer Dolberg selv:

- Jeg har ikke besluttet, hvor banen skal ligge endnu. Men det er en meget sjov præmie at vinde, og det kunne da sagtens tænkes, at den skal placeres her på Silkeborg-Voel-egnen, lød det med et smil på læben fra Kasper Dolberg, inden han blev afbrudt af den næste hær af unge fans, der var klar med mobiltelefonen og en kuglepen til at skrive på SIF-trøjen.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Det er ikke underligt, at Kasper Dolberg er en populær herre, der er brandvarm for tiden. Ikke bare i Silkeborg og Danmark. Hele fodboldeuropa taler om danske Dolberg, der også får endnu en chance for at skinne på den helt store scene, når Ajax og Manchester United mødes næste uge i Europa League-finalen i Stockholm.

I europæisk sammenhæng har Dolberg nettet en gang i Champions League-kvalifikationen og derudover sørget for, at Ajax har nået den prestigefyldte Europa League-finale med seks mål. Den danske spydspids scorede senest i begge semifinaler mod franske Lyon. 

Hovedpersonen selv er opsat på at slutte sæsonen på bedst mulig manér og slå mægtige Manchester United, hvilket langt fra er urealistisk, ifølge den populære Voel-knægt:

- Jeg synes helt ærligt, Ajax har været turneringens bedste hold, når vi har spillet offensiv fodbold a la det mod Schalke og Lyon hjemme. Derfor ser jeg også fine muligheder for at slå United i finalen. Jeg kunne da godt tænke mig at afslutte sæsonen med at score og vinde Europa League. Og hvorfor ikke, lød det knastørt fra Kasper Dolberg.

Det er den 24. maj, Ajax og Manchester United mødes i Europa League-finalen i Stockholm.

Her scorer Dolberg ved at lave tunnel:

Vælter sig i succes: Dolberg scorer kæmpe pris