Dolberg skal vælte gigant: Så latterlig stor er forskellen

24. maj tordner Ajax Amsterdam og Manchester United sammen i Europa League-finalen. Selvom Ajax og Dolberg klarer sig bedre i deres nationale liga end Manchester-holdet, er forskellen på de to hold ualmindeligt stor

Godt fire milliarder kroner.

Så mange penge har Manchester United kastet efter nye spillere over de seneste tre år. I skærende kontrast har Ajax Amsterdam brugt 3,3 milliarder danske kroner..... På 70 år.

Det skriver avisen Daily Mail, der har fået indsigt i klubbernes økonomi.

Selvom der økonomisk er uendeligt langt mellem de to klubber, skal de to hold mødes 24 maj i Stockholm, når de spiller om at blive Europa Leagues nummer 1.

Når Dolberg og resten af Ajax-holdet løber på banen, bliver det med et ung talentfuldt hold.

Amsterdam-klubben er kendt for at opfostre stjerner og det er netop også derfor, at der måske er så stor forskel på de to klubbers indkøb og kontoudtog.

Ajax dyreste køb var da de købte den serbiske Miralem Sulejmani til klubben for 13.7 millioner britiske pund. Deres ti dyreste køb lagt sammen, herunder Zlatan Ibrahimovic og Luis Suarez, ender på 87.8 millioner pund. Det er mindre end da United sidste år hentede Paul Pogba fra Juventus for 89 millioner pund.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dolberg sikrede Ajax pladsen, da han scorede mod Lyon i torsdagens kamp. Foto: Laurent Cipriani/AP.
Dolberg sikrede Ajax pladsen, da han scorede mod Lyon i torsdagens kamp. Foto: Laurent Cipriani/AP.

Ajax har kunne løfte europæiske vinder-trofæ fire gange, senest i 1995 hvor de vandt Champions League. Manchester United har kun tre europæiske trofæer hjemme. Dog kunne de senest i 2008 løfte det 11 kilo tunge sølv trofæ og kalde sig vindere af Champions League.

Hollænder klubben har for alvor gjort Dolberg kendt, men selvom han er blevet en populær herre, fastslår danskeren, at han bliver i klubben næste sæson.

- Jeg bliver i Ajax næste sæson. Hvis jeg altså kan blive. Jeg vil fortsætte den gode udvikling og vil blive bedre og score flere mål, siger Dolberg til Elf Voetbal.

Kasper Dolberg har haft en forrygende sæson i Ajax, og på rygtebørsen er den danskeren naturligvis et varmt navn.

Nævnes i stor sommerhandel: Nu giver målkongen Dolberg klart svar

Mourinhos snedige plan: Sådan vil han få skovlen under Dolberg

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020 Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020