Drømmen lever: FCM-sensation mod PL-stjerner

FC Midtjylland sikrede dansk oprejsning med stærkt 1-1 resultat i Southampton

FCM-spillerne jubler over Tim Sparvs scoring i slutningen af første halvleg. (Foto: AP)
FCM-spillerne jubler over Tim Sparvs scoring i slutningen af første halvleg. (Foto: AP)

SOUTHAMPTON (Ekstra Bladet): Det var næsten symbolsk, at der blev spillet sangen til Topgun-filmen i pausen på det imponerende St. Mary’s stadion i Southampton.

For som Tom Cruise gik fra kåd knægt til mandfolk i den legendariske film, så fik FC Midtjylland-spillerne også fjernet deres typiske børnefejl fra Europa-kampene, og kom ud på den anden side som hærdede mandfolk.

1-1 på udebane mod Premier League-stjernerne var mere end godkendt for de danske mestre, og således en smule opmuntring til dansk fodbold ovenpå Brøndbys forfærdelige kollaps i Grækenland.

Det er et fint udgangspunkt til at skabe et sensationelt resultat på hjemmebane torsdag i næste uge på MCH Arena, når de dyre drenge kommer til Herning.

Bedst som alle spåede Brøndby bedre chancer for at kvalificere sig til Europa League’s gruppespil, er det pludselig FCM, der kan dufte millionerne og spændende kampe mod større mandskaber.

Se også: Brøndby i stormvejr: Udstillet i græsk massakre

FC Midtjylland har i adskillige europæiske forsøg hverken haft dygtigheden eller heldet med sig tidligere i klubbens historie, hvor en enkeltstående 1-0 sejr over Manchester City på udebane stadig står som det bedste resultat.

Så det var ekstremt opløftende at se et modigt FCM-hold, der især i første halvleg, spillede lige op med Premier League’s 7’er i sidste sæson.

Mestrene spillede med omtanke i stort set hver eneste boldberøring og stillede sig kompakt, hvor Southampton flere gange følte sig nødsaget til at afslutte langt udefra, som aldrig rigtig blev farligt.

Det blev til gengæld farligt i den anden ende i første halvlegs overtid, da Pione Sisto og Jesper Lauridsen fik kombineret flot på venstrekanten.
Efter et indlæg, der blev clearet, havnede bolden hos Tim Sparv, der sparkede fladt og hårdt til sensationsføring.

Se også: Brøndby-træner efter græske smæk: Derfor gik det galt

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Fantastisk fortælling
Eventyret kunne næsten ikke være smukkere med den tidligere Southampton akademi-spiller, der nu var tilbage på sin gamle hjemmebane, som han dog aldrig fik en førsteholdskamp for.

Der var følelser i målet, for Tim Sparv var ikke meget for at juble over et mål mod sin tidligere klub.
I pausen må FCM-spillerne have haft svært ved at fatte, hvad de var i gang med at levere.

I det modsatte omklædningsrum havde Southampton-spillerne nok fået en helt anden snak, for de kom ud til anden halvleg med ild i øjnene. Det satte øjeblikkeligt FCM-defensiven under pres, og Southampton fik ret hurtigt annulleret et mål.

Kort inde i anden halvleg tabte Kian Hansen så en duel i feltet med Graziano Pelle, og sekundet senere ramte han James Ward-Prowse, som korrekt fik et straffespark.

Det scorede Jay Rodriguez iskoldt på, og så var hele St. Mary’s på benene. Men FC Midtjylland-spillerne havde hår på brystet og tog det hele iskoldt i stedet for at lade sig stresse af adskillige bølgeangreb fra Southamptons side. 

Se også: Her var der dansk succes: Imponerende Europa League-triumf

FCM-profilen Tim Sparv sender bolden i nettet i slutningen af første halvleg. (Foto: AP)
FCM-profilen Tim Sparv sender bolden i nettet i slutningen af første halvleg. (Foto: AP)

En flok mandfolk
FC Midtjylland havde før denne europæiske sæson kun bidraget med 1,8 point i snit som et af de dårligste danske hold i Europa. 

Men ser man bort fra nederlaget på hjemmebane på 2-1 til APOEL af to personlige fejl fra Sviatchenko og Tim Sparv så har FCM løftet sig gevaldigt med både sejr på Cypern og så det fornemme resultat i Southampton.

En spiller som anfører Erik Sviatchenko fremhævede sig også på bedste vis, og der skal gå meget galt, hvis han ikke bliver udtaget til de kommende landskampe mod Albanien og Armenien i september.

Se også: Brøndby-profil om 'lortekamp': Værste nederlag i min tid

Det var nogle af de helt store drenge i Graziano Pelle og Jay Rodriguez han lå og boksede med, og det blev løst stort set upåklageligt.

På midtbanen fungerede Jakob Poulsen, Petter Andersson og Tim Sparv ekstremt vellykket, indtil kræfterne begyndte at slippe op i den hårde kamp, og i glimt så man lidt af Pione Sisto’s klasse i boldomgangen.

FCM-spillerne landede i England som drenge, men rejser fredag hjem som en flok mandfolk.'

Se FC Midtjylland tage fusen på de engelske favoritter i tv-klippet øverst i artiklen.

36 kommentarer
Vis kommentarer