Ekspert: Ståle i store vanskeligheder

Efter torsdagens Europa League-fiasko er et af FCK's mål for sæsonen forsvundet. Og hvis det også glipper i Superligaen kan det blive fatalt for Solbakken, mener fodboldekspert

Nu er der kun Superligaen og pokaltitlen tilbage at spille om for FCk efter Europaa-League-nedturen. Og de skal vindes, mener DR's Jan Kalborg. (Foto: Jens Dresling)
Nu er der kun Superligaen og pokaltitlen tilbage at spille om for FCk efter Europaa-League-nedturen. Og de skal vindes, mener DR's Jan Kalborg. (Foto: Jens Dresling)

Det lignede en opgave, der var til at løse efter en udesejr på 1-0 over tjekkiske Jablonec i det første opgør i tredje runde af Europa League. Alligevel røg FC København ud. Returopgøret i Parken blev tabt med 3-2, og tjekkerne gik dermed videre til playoffkampene på reglen om udebanemål.

Københavnernes overraskende exit bliver nu kaldt en 'fiasko' af DR sportens fodboldekspert Jan Kalborg. Han mener, at Ståle Solbakkens mandskab burde have klaret den efter sejren i Tjekkiet.

- Der er ingen tvivl om, at det var et ganske udmærket hold. FCK var lidt heldige i første opgør. Derfor forventede man et stort fokus i returopgøret, men det virkede, som om de undervurderede tjekkerne lidt, som jeg ser det. Og så scorede de samtidig på alt, hvad de ramte, siger Kalborg til Ekstra Bladet.

Se også: Brøndby-spillere overfaldet og slået i Nicosia Se også: Fra slemt til håbløst: FCK i europæisk fiasko

Den missede Europa League-kvalifikation betyder, at Københavnerne ikke har opnået deres europæiske målsætning. Dermed er der kun Superligaen og pokalturneringen tilbage at spille om. Her skal de efter Kalborgs overbevisning vinde. Ellers sker der ting og sager...

- Han har sat sig selv under et enormt pres. For det vil ikke blive godkendt i FCK-lejren, hvis Superligaen også ryger for Ståle. Så er han i store vanskeligheder.

Se alle målene fra FCK's Europa League-fiasko her eller øverst i artiklen:

Selv om det nu betyder færre kampe for Ståles mandskab at fokusere på, kan det give endnu flere problemer for vicemestrene, mener Kalbrg.

- Når alle i truppen er klar, er det den breddeste og bedste trup i Danmark. Men med så få kampe efter Europa League-nedturen, får Ståle svært ved at tilfredsstille så sultne og ærgerrige spillere, for de kan jo ikke spille alle sammen.

Se også: Brøndby-spillere overfaldet og slået i Nicosia Se også: Fra slemt til håbløst: FCK i europæisk fiasko Brøndby-spillere overfaldet og slået i Nicosia

Det betyder, at der kun er én udvej for den norske træner, hvis der skal komme succeser i ligaen og pokalen. Nogen skal ud af truppen.

- Man er efter min overbevisning nødt til at skille sig af med for eksempel Daniel Amartey. For det giver ikke nogen mening at have en William Kvist hængende, uden han spiller. Det vil give fnidder.  

FC Københavns næste kamp finder sted søndag, hvor de tager imod FC Nordsjælland.

32 kommentarer
Vis kommentarer