England flyder over i Dolberg-ros: Han er jo umulig at stoppe

De engelske medier bruger meget spalteplads på Ajax' fremadstormende, unge dansker inden Europa League-finalen

Dolberg er manden i midten. Foto: AP
Dolberg er manden i midten. Foto: AP

Hvis Kasper Dolberg går med et ønske om en dag at rejse til England og spille i Premier League, får han ikke bedre udstillingsvindue end onsdagens Europa League-finale mod Manchester United.

På selve dagen for finalen er det i den grad gået op for de engelske medier, hvem Ajax Amsterdam er - og i særdeleshed unge Dolberg.

Favoritværdigheden ligger hos det engelske storhold, der måske ikke er i tidligere tiders storform, men som råder over en stærkere og dyrere trup - i stærk kontrast til kuldet af talenter hos Ajax.

Det mærkes i de britiske medier, hvor man er klar over dette - men forstandigt maner til besindighed efter at have gennemgået den hollandske trup, der sandsynligvis ikke rummer mange navne, englænderne kendte til så sent som i weekenden.

Det gør de så sandelig nu efter at have læst op på sagerne og set en lang række tv-klip fra sæsonen i Holland og Europa League. Her har de fundet ud af, at Ajax' unge, blonde dansker spiller fodbold, så det giver minder om koryfæer som Cruyff, Van Basten og Ibrahimovic.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

- Kasper Dolberg, 19, er en at holde øje med. Han er et ægte talent og har scoret mere denne sæson end (jævnaldrende) Dele Alli, skriver Martin Keown, tidligere betonklods i Arsenals og Englands forsvar i Daily Mail.

Den holdning deles af flere - heriblandt tyske Lothar Matthäus, der i The Sun flyder over af begejstring over Dazzling Dolberg, som han kaldes.

- Han er spilleren, der kan gøre et helt forsvar forvirret. Han er hurtig og ung, og jeg er sikker på, at mange større klubber vil have hans underskrift efter den sæson, han har haft, skriver verdens bedste fodboldspiller anno 1991.

- Hvis Ajax ender med at vinde finalen, er det sandsynligvis takket være Dolberg. Det, jeg godt kan lide ved ham, er, at han ikke er en af den slags angribere, der bare venter på, at bolden kommer. Han søger ud mod kanten, stopper aldrig med at arbejde og skifter gerne side i løbet af kampen, siger Matthäus, der selv nåede UEFA Cup-finalen i 1980 med Gladbach (og danskerne Carsten Nielsen og Steen Tychosen), 1991 med Inter samt 1996 med Bayern München.

- Dolberg er over det hele, han løber meget og skifter position. Han falder tilbage i banen for at finde bolden. Han er virkelig en holdspiller, og det er umuligt at stoppe ham fuldstændig, skriver Matthäus

Rio Ferdinand koncentrerer sig ikke kun om Dolberg - men om hele kuldet af unge spillere hos Ajax.

Foto: AP
Foto: AP
 

Han går så langt som at advare United mod at undervurdere modstanderen, som han kalder frygtløs og meget spændende.

- Farten og energien på det hold bliver et problem for United. Med unge spillere kommer den frygtløse faktor, siger han til BT Sport.

- Især deres angribere er farlige. De er unge, hurtige og sultne, siger han og noterer sig en afgørende forskel for de to mandskaber med henblik på næste sæson.

- Der er et ekstra pres på United. Det skal de håndtere og fokusere, hvis de vil vinde, siger han med henvisning til Champions League, som Ajax er sikker på via andenpladsen i Eredivisie denne sæson. Uniteds knapt så flatterende sjetteplads i Premier League giver adgang til en ny omgang Europa League. Sejren i onsdagens kamp er som bekendt en adgangsbillet til det forjættede land.

Her er de sidste 15 vindere i Europa League

2015-16 - Sevilla

2014-15 - Sevilla

2013-14 - Sevilla

2012-13 - Chelsea

2011-12 - Atlético Madrid

2010-11 - Porto

2009-10 - Atlético Madrid

2008-09 - Shaktar Donetsk

2007-08 - Zenit Saint Petersburg

2006-07 - Sevilla

2005-06 - Sevilla

2004 -05 - CSKA Moskva

2003-04 - Valencia

2002-03 - Porto

2001-02 - Feyenoord

 

Kasper Dolberg afviste Brøndby

Hylder underdogs før finale-brag: 'De ved jo ikke, hvor hjørneflaget er'

Ajax-træner snerrer ad journalist: Sammenlign ikke Dolberg med Zlatan