Europa League-brag: FCK har trukket Celtic

De danske mestre har fundet den næste modstander i Europa League

FCK møder skotske Celtic i Europa League, men hvordan stiller det københavnerne? Sportschef Allan Olsen analyserer. Producer: Lasse Brøndal.

Køb adgang til at se VM for klubhold med Liverpool lige her!

FCK København har trukket skotske Celtic i 1/16-finalerne i Europa League.

- Jeg synes, det var en fin lodtrækning for os, og vi har en fair chance for at gå videre, siger manager Ståle Solbakken.

- Det er et hold, der er interessant rent tilskuermæssigt, og som vi før har haft nogle hårde dyster mod. Jeg vurderer chancerne som 50/50, så det er som sagt en fin modstander at få.

Det traditionsrige hold vandt ganske overraskende deres gruppe foran blandt andre Lazio, som helt glippede videre avancement. Skotterne vandt begge møder mod Rom-klubben, hvilket var stærkt afgørende for, at Glasgow-mandskabet spillede sig videre sammenlagt.

Profilerne er mange på mesterholdet, men i europæisk sammenhæng har det især været den skotske landsholdsspiller Ryan Christie, som har gjort sig positiv bemærket. Den offensive kant, der også kan dække angriber-pladsen, har scoret tre mål i gruppespillet, hvilket gør ham til Celtics topscorer. Sammen med James Forrest, der besætter den modsatte kant – også på landsholdet – kan det blive en vanskelig duo for FCK at dæmme op for.

FCK mødte dem tilbage i 2006, da de var i samme Champions League-gruppe. Her vandt skotterne med Thomas Gravesen på holdet 1-0 hjemme, mens det blev til en FCK-sejr på 3-1 hjemme i Parken.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Foto: Lars Krabbe/Polfoto
 

De danske mestre sled sig videre fra gruppespillet, hvor de tabte sidste kamp mod Malmø. De fik dermed andenpladsen i gruppe B, fordi Dynamo Kiev dummede sig mod bundhold Lugano.

Umiddelbart spiller FC København første kamp i 1/16-finalen hjemme torsdag 20. februar, mens afgørelsen falder en uge senere.

Dermed når danskerne kun en enkelt Superliga-kamp mod Esbjerg inden første opgør i den europæiske turnering, mens skotterne er i fuld gang med turnering, som kun afbrydes et par uger i januar.

Se hvem der mødes i Champions League lige her

Her er alle 1/16-finaler i Europa League

Wolverhampton - Espanyol
Sporting CP - Istanbul Basaksehir
Getafe - Ajax
Bayer Leverkusen - Porto
Copenhagen - Celtic
Apoel - Basel
Cluj - Sevilla
Olympiacos - Arsenal
AZ Alkmaar - Lask Linz
Club Brugge - Manchester United
Ludogorets - Inter
Eintracht Frankfurt - RB Salzburg
Shakhtar Donetsk - Benfica
VfL Wolfsburg - Malmø
Roma - Gent
Rangers - Braga

Brøndbys interesse i Saba Lobjandize er velbeskrevet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Frygter Brøndbys klo i stjernen

Dårlige danske minder. Mario Mandzukic jubler over sin udligning mod Danmark, der, som de fleste husker, endte med at tabe kampen på straffespark. Det er dog noget tid, siden Mandzukic sidst har haft anledning til jubel på grønsværen. Foto: Lars Poulsen Italiensk fodbold Danmarks onde ånd frosset ud: Ikke inviteret til julefest

Foto: Fire on Ice, Will Burgess/Reuters/Ritzau Scanpix og Jens Rosenfeldt/Polfoto Sport og Spil KÆMPE galleri: 17 Sportsstjerner uden tøj

 

 

410 kommentarer
Vis kommentarer