Europa League-dommen: To videre og et hold ved endestationen

Torsdag spiller tre danske hold Europa League-kvalifikation, ifølge fodboldkommentator bliver det sidste stop for et enkelt af holdene

Både Brøndby IF, FC Midtjylland og Lyngby BK skal torsdag aften forsøge at spille sig videre i Europa League-kvalifikationen.

Det drejer sig om den første kamp i tredje kvalifikationsrunde, så selvom holdene formår at vinde over to kampe, så mangler der stadig en play-off-runde, før dørene til det forjættede land åbner sig – taber de derimod, så er alt tabt, og de kan i stedet fokusere fuldt ud på de hjemlige pligter.

Rusland kan meget vel blive endestationen for det nordkøbenhavnske mandskab Foto: DRESLING JENS/Ritzau Foto
Rusland kan meget vel blive endestationen for det nordkøbenhavnske mandskab Foto: DRESLING JENS/Ritzau Foto

De danske hold har gjort det flot indtil videre. De har spillet godt med, og der er blevet samlet en masse ekstra point ind til den berømte koefficientliste, men det er først nu, at det for alvor begynder at spidse til, og for fodboldkommentator Zak Egholm er der særligt en ting, de tre mandskaber skal være opmærksomme på.

- Helt banalt så gælder det om at få det bedst mulige udgangspunkt før returkampene. Første akt er vigtig for alle tre hold – Midtjylland og Lyngby starter på udebane, hvor målene betyder ekstra meget,

- For Brøndbys vedkommende, så er det lidt specielt, fordi returkampen imod Hajduk Split skal spilles uden tilskuere. Så hvis de kan lave et godt resultat på hjemmebane, så er de virkelig tæt på at være videre.

Der er ikke mange danskere, der nikker genkendende til de tre modstandere, men det betyder ikke, at man skal afskrive dem.

 - Holdene består af en samling brogede spillere, der for de fleste vil være mere eller mindre ukendte, men de spiller med stort hjerte og ligeså stort temperament. Det er nogle hold, der kan tændes op under og som nogle gange bliver overtændte og går over stregen, siger fodboldkommentatoren.

Holdet fra heden bør slå polakkerne over to kampe Foto: Henrik Ole Jensen/Ritzau Foto
Holdet fra heden bør slå polakkerne over to kampe Foto: Henrik Ole Jensen/Ritzau Foto

Lyngby har på papiret trukket den sværeste modstander. De skal op imod FC Krasnodar, der sidste år sluttede på fjerdepladsen i den russiske Premier League – en liga der er smækfyldt med rubler og dygtige spillere, så de blå-blusede kommer for alvor på arbejde.

- Jeg er stærkt skeptisk overfor Lyngbys chancer. De spillede nogle rigtigt gode kampe mod Bratislava, så er det her en modstander af en helt anden kaliber. Selvom jeg ikke håber på det, så tror jeg desværre, at det her bliver endestationen for deres vedkommende, siger Zak Egholm.

Hvor det måske bliver sidste kapitel for det nordkøbenhavnske fodbold eventyr, så spår eksperten en noget lysere fremtid for de to andre mandskaber.

- Brøndby skal op imod et hold fra Kroatien, der på ingen måde er et tophold efter europæiske standarder. De har en fortid, der er mere gloriøs end deres nutid. Det er klart et hold, som Brøndby bør kunne matche over to kampe.

- Det var lidt af en streg i regningen i forhold til relanceringen af det nye Brøndby-hold efter sommerferien, at de først så dårlige ud i Finland mod VPS i sidste runde og efterfølgende tabte i Farum – det var ildevarslende, men med de spillere de har købt ind, og det niveau de har, så har jeg god fidus til dem.

- Midtjylland møder pokalvinderne fra Polen. Holdet blev kun nummer 13 i sidste sæson og spillede om nedrykning. Samtidigt spillede midtjyderne for nyligt lige op med Legia Warszawa, der er en storklub i Polen – jeg vurderer, at FC Midtjylland er ved at være, hvor de skal være. De spiller rigtigt godt og over to kampe, hvor de oven i købet slutter hjemme i Herning, så vil jeg sige, at de er favoritter til at gå videre.

Ekstra Bladet livedækker alle tre kampe fra kl. 19.00 torsdag aften

De danske mestre skuffede fælt, og kom fra Makedonien med et dårligt udgangspunkt før returkampen i København: Lammede Løver: FCK skuffer fælt i Skopje

Stig Tøfting er ikke bleg for at dele roser ud: Tøffe dybt imponeret: Den bedste præstation i 2017!

Men der er også klar tale fra 'Plæneklipperen', når han oplever klynk!Tøfting til Ståle og Thorup: Hold nu op med det klynkeri

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.