Europa League-kamp mod israelere koster spillere landsholds-karrieren

Masoud Shojaei og Ehsan Haji Safi er blevet suspenderet fra at spille for det iranske landshold, efter de spillede mod et israelisk mandsskab med deres klubhold

Ehsan Haji Safi (th.) er blevet suspenderet fra at spillet på det iranske landshold. Foto: AP
Ehsan Haji Safi (th.) er blevet suspenderet fra at spillet på det iranske landshold. Foto: AP

Iran har suspenderet to spillere fra at repræsentere det iranske landshold, efter at de spillede mod en israelsk klub i Europa League-kvalifikationen, oplyser en talsmand for regeringen.

Landsholdskaptajnen, Masoud Shojaei, og midtbanespiller, Ehsan Haji Safi, spillede for det græske hold, Panionios mod det israelske mandskab, Maccabi Tel Aviv sidste uge.

De to var ikke med i det første opgør i Tel Aviv, men stillede op i 1-0 nederlaget på hjemmebane, og det er en forbrydelse mod dem iranske regeringspolitik.

Iran anerkender ikke Israel som et land, og har forbudt alle landets atleter at dyste mod israelske hold.

- Masoud Shojaei og Ehsan Haji Safi vil aldrig få muligheden for at spille for landsholdet igen, fordi de har overtrådt den røde linje, siger den iranske sportsminister, Mohammad Reza Davarzani på statslig TV, skriver New York Times.

- De har en kontrakt med deres klub, og skal spille for denne, men at spille mod et hold fra et modbydeligt regime, det er ikke acceptabelt for det iranske folk.

Også Masoud Shojaei (th.) er blevet suspenderet fra det iranske landshold. Foto: AP
Også Masoud Shojaei (th.) er blevet suspenderet fra det iranske landshold. Foto: AP

Den 31-årige anfører, Masoud Shojaei, som står noteret for 70 landskampe, var en stor del af det hold, som kvalificerede Iran til VM næste år.

Ehsan Haji Safi, som står noteret for 84 kampe, var på bænken i den afgørende sejr mod Uzbekistan i juni, og han var ligeledes udset en rolle ved VM næste år.

Shojaei blev også udstødt i juni, da han spurgte den iranske præsident, Hassan Rouhani, om kvinder kunne få lov at komme ind på stadion og se dem spille.

Det har ikke været muligt for kvinder at komme ind på stadions i Iran siden 1979, da man mener, at stadions er et upassende sted for kvinder.

Efter historisk masse-karantæne: Den rigtige knytnæve!

Fodbolddommer springer ud som bøsse: Nu hyldes han

Venner med gangster: USA straffer fodbold-ikon for narkosmugling

Superliga-trænernes egen dom: Her er de fire vigtigste ingredienser i vores sæson