Færdig i Europa - men FCK slap for ydmygelsen

Ståle Solbakken havde solgt udekampen i Madrid - sparede fire stamspillere og udskiftede to stamspillere i pausen

Er FCK i krise? Det diskuterer eksperterne her

FC København er færdige i Europa!

Én runde tidligere end sidste år. 0-1 mod Atlético Madrid blev facit i Madrid og 1-5 er det samlede resultat efter to opgør mod en klassemodstander, der i returkampen spillede med flere reserver og håndbremsen trukket i lange perioder af opgøret på Wanda Metropolitano. Det gjorde de, fordi det hele reelt blev afgjort i Parken for én uge siden. Derved slap et reservespækket FCK-mandskab for den store spanske ydmygelse.

Scorede fra distancen
Atlético Madrid tog i den grad lidt hensyn til de danske mestre, fordi de slet ikke spillede sig ud. Verdensstjernen Antonie Griezmann sad på bænken i hele opgøret og målscoreren fra det første opgør Saul Niguez kom først ind efter pausen.

Ståle Solbakken havde droppet Robin Olsen, Nicolai Boilesen og Federico Santander, der blev hjemme i Danmark, mens Zeca var udeladt fra truppen i Madrid. Det havde han gjort for at signalere, at Superligaen har langt højere prioritet på nuværende tidspunkt, hvor FCK kæmper for at spille sig ind i top-6.

Opgørets eneste mål blev scoret i begyndelsen af kampen, da Kevin Gameiro tog chancen lige uden for feltet. Med venstrebenet scorede han uden for Stephan Andersens rækkevidde.

FCK'erne formåede aldrig at true Atletico Madrid. Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix
FCK'erne formåede aldrig at true Atletico Madrid. Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix
 

Det var ikke fordi FC København var særlig nærgående eller farlige. Pieros Sotiriou havde det mest nærgående forsøg efter pausen, hvor Jan Oblak måtte give en returbold. Indskiftede Jonas Wind havde mod slutningen en flad afslutning, som ikke voldte Oblak problemer.

Opløftende fra Thomsen
Det glædelige på en aften var, at en af marginalspillerne greb chancen. Nicolaj Thomsen optrådte før pausen på højrekanten, hvor han viste initiativ og indgik i et fint samarbejde med Peter Ankersen.

Det var ikke til at se, at det faktisk var forårsdebuten for Thomsen, der efter pausen blev rykket ind på den centrale midtbane. Det skete, da anfører William Kvist blev skiftet ud.

Med den ændring betød også, at FCK fik en mere boldfast spiller centralt på midten. En mand med flere tekniske færdigheder og samtidig en spiller, der evnede at holde fast i bolden.

Forud for returkampen i Madrid havde Ståle Solbakken netop lagt vægt på, at opgøret blev muligheden for flere marginalspillere til at gøre ekstra opmærksom på deres kvaliteter.

Nordmanden fik i opgøret i hvert fald set, at han med Nicolaj Thomsen på den korte bane har et alternativ til anfører og formsvage William Kvist.

Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix Europa League Kun én FCK'er dumpede i Madrid

FC København Tøffe hudfletter FCK: Med denne duo misser de slutspillet

Bartolec flirter med de danske mestre fra FCK. Foto: Ritzau Scanpix: Jens Dresling FC Nordsjælland Superliga-profil i fræk flirt: FCK er en interessant klub

William Kvist og FCK er færdige i Europa. Foto: Benjamin Cremel/Ritzau Scanpix Europa League FCK-veteran efter nyt nederlag: Historisk vigtig periode

FC København FCK-boss om krisen: Truppen har ikke været god nok

83 kommentarer
Vis kommentarer