Fan-formand bakker op om kontroversielt banner

Formanden for Black Wolves, FC Midtjyllands fanklub, trak på skuldrene af kontroversielt banner til Malmö-kampen torsdag

FC Midtjyllands fans havde en fest forud for torsdagens returkamp mod Malmö FF i Europa Leagues playoff-runde. Foto: Ernst van Norde
FC Midtjyllands fans havde en fest forud for torsdagens returkamp mod Malmö FF i Europa Leagues playoff-runde. Foto: Ernst van Norde

Det var svært at misforstå.

'I morgen er I atter immigranter i jeres egen by'

Sætningen på banneret blandt FC Midtjyllands fans torsdag aften til playoff-returkampen mod Malmö FF osede af alt andet end fodbold. Det var politik og dårlig stil.

FC Midtjylland skyndte sig kløgtigt at tage afstand fra fan-aktionen, mens svenske fans på de sociale medier gjorde det samme - og foragtede det i samme åndedræt.

Derfor kan det overraske, at formanden for FC Midtjyllands fanklub, Claus Kejlstrup, efterfølgende gik ud og forsvarede bannerets ordlyd.

- Der var ikke noget, der gik over stregen efter min smag. Når de kommer med noget mod os, så må de også være klar på, at der kommer noget tilbage, sagde han med henvisning til et banner, svenskerne fremviste til den første kamp, hvor der stod 'noget med Football Club-epidemi', som Kejlstrup formulerede det.

- Det var svar på tiltale, sagde han tørt til TV 2 Sporten.

Han tilføjede i øvrigt, at der var tale om en aktion fra en mindre gruppe, der 'havde lidt for meget tid', som han sagde.

- Det er en reference til, at Skåne har været dansk i gammel tid. Det er ikke noget, man skal lægge så meget i.

Efterfølgende blev han mødt af talrige sure reaktioner fra både dansk og svensk side - og tog til genmæle på Twitter.

De svenske mestre vandt i øvrigt kampen 2-0 og avancerer på FC Midtjyllands bekostning til gruppespillet i Europa League med samlet 4-2.

Se også: Zorniger lægger sig fladt ned over Genk-bank

Se også: Bendtner humper fra banen med smerter i EL-triumf

Se også: Skurken Corner: Derfor brændte jeg straffesparket

Se også: Klasseforskel - Brøndby pryglet i flovt Europa-exit

Se også: Alvorlig ulykke i Herning: Fan på hospitalet

42 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere