FC Midtjylland spiller 0-0 ude mod Ludogorets og misser videre deltagelse i Europa League

FC Midtjylland må nøjes med Conference League på den anden side af nytår efter uafgjort i Bulgarien

FC Midtjylland havde flere gode muligheder, men forløsning kom aldrig. Opgøret i Bulgarien endte 0-0. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland havde flere gode muligheder, men forløsning kom aldrig. Opgøret i Bulgarien endte 0-0. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland kunne med en sejr i den sidste gruppekamp sikre sig videre deltagelse ved dette års Europa League.

Den mulighed blev bare ikke udnyttet, da holdet skuffede og spillede 0-0 med den bulgarske bundprop Ludogorets, der absolut intet havde at spille for.

Resultatet betyder, at midtjyderne ender som treer i gruppen og er dermed ude af Europa League. Holdet får dog chancen i Conference Leagues slutspil i det nye år.

FC Midtjylland skal indstille sig på at spille Conference League på den anden side af årsskiftet. Foto: Alex Nicodim
FC Midtjylland skal indstille sig på at spille Conference League på den anden side af årsskiftet. Foto: Alex Nicodim
 

FCM havde taget førstepladsen i Europa League-gruppen, hvis holdet havde vundet over Ludogorets. I gruppens anden kamp spillede Braga og Røde Stjerne nemlig 1-1.

Midtjyderne sværmede indledningsvist om hjemmeholdets mål, og flere stor chancer blev det også til. Men Ludogorets-målmand Sergio Padt stod det rigtige sted.

Danskerne fortsatte de fine takter og lykkes godt med sit høje pres. Hjemmeholdet havde derfor svært ved at få spil i gang og dermed også ved at skabe chancer, fordi danskerne konstant var over dem.

Ludogorets begyndte dog så småt at komme med i opgøret midtvejs i første halvleg, men mål skulle det altså ikke blive til for nogen af holdene.

Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix
Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix
 

Anden halvleg startede igen med danskerne som de dominerende. Igen begyndte Midtjylland at nærme sig nogle store scoringsmuligheder, men det var hele tiden lige ved og næsten.

Igen begyndte hjemmeholdet et kvarter inde i anden halvleg af få spillet over på egne præmisser igen.

Pludselig skulle der også tjekkes for et straffespark til Ludogorets, efter at en af deres spillere fik en hånd i ansigtet i feltet. Det blev dog ikke vurderet til et forsøg fra pletten.

Foto: Alex Nicodim/ Ritzau Scanpix
Foto: Alex Nicodim/ Ritzau Scanpix

De sidste tyve minutter var mere jævnbyrdige. Fra et dansk perspektiv var der optræk til flere potentielle angreb, hvor en af de større muligheder kom ved et fladt indlæg fra højre side, som Evander fik sat foden på. Men endnu en gang stod Padt rigtig placeret.

Det høje presspil fungerede atter i de resterende minutter, og flere bolderobringer hjalp danskerne med at beholde momentum.

Det danske hold pressede for alvor på til sidst, hvor Gustav Isaksen kom tættest på med et godt hovedstød, men Padt var ikke til at passere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde