Annonce:
Annonce:

FCK i alvorlige problemer efter kæmpe EL-drama

FC København får yderst vanskeligt ved at spille sig videre i Europa League efter knebent nederlag i Skt. Petersborg

Sotirios Papagiannopoulos og de øvrige FCK'ere lå vendret mod Zenit, der dog løb med sejren og dermed gør dansk avancement fra Europa League-gruppen særdeles vanskeligt. Foto: Olga Maltseva/AFP/Ritzau Scanpix
Sotirios Papagiannopoulos og de øvrige FCK'ere lå vendret mod Zenit, der dog løb med sejren og dermed gør dansk avancement fra Europa League-gruppen særdeles vanskeligt. Foto: Olga Maltseva/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

SKT. PETERSBORG (Ekstra Bladet): Hvis du vil vinde fodboldkampe, er det en god idé, hvis du kan finde ud af at skabe chancer. Der er tilfælde i historiebøgerne med hold, der er gået sejrrige fra banen uden at have skabt en eneste chance, men de er få.

Og der blev ikke føjet et nyt til torsdag aften i Skt. Petersborg. Zenit vandt knebent over FCK i Europa League med 1-0, primært fordi danskerne bare ikke kunne skabe chancer.

Og så gik der russisk salat i den for danskerne, der dermed kan få mere end almindeligt svært ved at komme videre. At der overhovedet er en chance, skyldes kun, at Bordeaux slog Slavia og nu selv fortsat er inde i kampen.

Sejrsmålet tilfaldt Robert Mak efter en times spil. Når der nu skulle være en matchvinder, var det fint, at det blev slovakken, der igen og igen var en trussel mod FCK’s defensiv, som han også havde været i København i september.

Annonce:

Han trillede stille og roligt bolden i kassen, da FCK’s defensiv var kommet på hælene i højre side, og bolden tilfaldt ham midt for mål. Stephan Andersen smed sig til venstre, mens Mak sendte den via Andreas Bjellands fod ind til højre for danskeren.

Efterfølgende pillede Ståle Solbakken en anonym Carlo Holse ud til fordel for Rasmus Falk, og denne skabte en del i området foran det russiske mål, men chancer blev det ikke til.

Holse havde fået chancen på bekostning af Falk, men den unge spiller formåede aldrig rigtig at slå til.

Solbakken havde også valgt Pierre Bengtsson på venstre back i stedet for Nicolai Boilesen, der ellers var meldt klar igen. Det var en fin beslutning. Svenskeren gjorde det godt. Han havde det generelt svært overfor matchvinder Mak, men det var Bengtsson, der egenhændigt stoppede Sebastian Driussi i 1. halvlegs overtid, da denne pludselig var alene med Stephan Andersen.

Det vil være synd at sige, at Zenit ligefrem var et bedre mandskab på dagen. De kom til lidt flere chancer, men spillemæssigt var FCK lige så godt med. Især efter scoringen, hvor der blev lidt mere plads.

Annonce:

Men når en Dame N’Doye igen og igen falder tilbage i banen for at arbejde og erobre bolde, og Pieros Sotiriou bliver pakket godt ind, så er det svært.

FCK’erne følte sig snydt for tre straffespark i 2. halvleg. Først til Dame N’Doye, der blev nedlagt i feltet. Siden da de mente, at en Zenit-spiller tog hånden til hjælp, og til sidst var det Robert Skov, der blev flået i græsset. Der var dog ikke noget hjælp at hente hos dommer Slavko Vincic.

Det brændte på mod slutningen. N’Doye headede over, og det blev desuden til flere muligheder, hvor Zenit-defensiven fik pareret og afværget. Og dermed ebbede det ud i absolut ingenting – udover frustrationer og panderynker til Ståle Solbakken og co.

Forude venter en gyser i Parken mod Bordeaux, mens Slavia får besøg af Zenit.

Stort medie: FC Barcelona forhører sig om dansk landsholdsstjerne

Ståle flad af grin over tåbeligt spørgsmål

Hårde beskyldninger mod storklub: Det skete 500.000 gange

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!

Annonce:

Brøndbys kontrakt-kvaler: I transfer-strid med deres 'onde ånd'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: