FCK-profil i alarmberedskab: Han kan gøre ondt på os

Især én mand forbereder FC Københavns spillere sig på inden knald-eller-fald-kampen i Skt. Petersborg torsdag

Artem Dzyuba kan virke stor og klodset. Men han er svær at spille mod. Her forsøger svensken Victor Lindelöf i Nations League. Foto: Jonas Ekstromer/TT News Agency via AP
Artem Dzyuba kan virke stor og klodset. Men han er svær at spille mod. Her forsøger svensken Victor Lindelöf i Nations League. Foto: Jonas Ekstromer/TT News Agency via AP
Følg Fodbold
Følg Europa League

SKT. PETERSBORG (Ekstra Bladet): Det vil være naivt at tro, at FC København torsdag aften kommer blæsende ud af starthullerne mod Zenit St. Petersborg i Europa League.

Det danske tophold i Superligaen er på eget territorium i egen liga svær at danse med denne sæson for de 13 andre hold, men på en meget svær udebane i godt frostramte Skt. Petersborg regner de ikke med at skulle skabe noget.

I hvert fald ikke fra start.

Og så gør det ikke tingene specielt meget sjovere for danskerne, at de skal frem og have et resultat, hvis drømmen om videre avancement skal leve til sidste gruppekamp i Parken mod Bordeaux.

Tyveri, utroskab og forsvar af hooligans: Kontroversiel kæmpe kommer til Danmark

Men der er noget godt at sige.

Skal være en fordel
For modsat kampen i netop Parken i september, så har danskerne nu et godt kendskab til de krabater, der venter torsdag aften. Det siger William Kvist.

- Vi kender dem godt. De kender også os, men i morgen handler det mere om, at vi har styr på dem. Det kan og skal være en fordel for os. Jeg har en god fornemmelse, siger han til Ekstra Bladet.

Hvorvidt han selv kommer på banen, har han ikke i skrivende stund noget begreb om. Han er ikke den profil, han tidligere var. Men det gibber i ham, fordi han har prøvet det før.

William Kvist og resten af FCK har forberedt sig godt på netop Artem Dzyuba. Arkivfoto: Ernst van Norde
William Kvist og resten af FCK har forberedt sig godt på netop Artem Dzyuba. Arkivfoto: Ernst van Norde
 

- Vi har været dygtige gennem mange år til at komme med i gruppespillet og leve indtil sidste kamp. Det håber jeg også … vi er ikke vant til … det er sjældent, at vi spiller en kamp, der ikke har nogen betydning for os, hvor vi allerede er ude af turneringen, siger han.

Netop det indgående kendskab har betydet, at FCK’erne ved, hvem man især skal have godt fat i.

Ikke set siden Jan Koller
Artem Dzyuba. Klepperten oppe foran, der tiltvang sig hele verdens opmærksomhed under sommerens VM, og som var tung at danse med i Parken for FCK.

- Hvordan håndterer man lige sådan en type. En der er så fysik god og dygtig. Vores forsvar fik en god fornemmelse af ham i den første kamp, og hvordan det er at spille mod sådan en.

- Jeg synes, at han gjorde noget interessant under VM, som man ikke havde set siden Jan Koller. Han vendte spillet på hovedet, gjorde noget nyt, så det blev rigtig farligt omkring ham. Han er en af dem, man skal kigge meget på i en kamp, hvor vi forventer, de får meget spil på vores sidste tredjedel af banen, siger William Kvist.

Han peger desuden på Aleksandr Erokhin på venstre kant, som han kalder en sjov spiller.

- Han er lidt stor, så han er god med hovedet. Men han kan også drible og afslutte. Der er mange muligheder i ham. Jeg skal til sammenligning ramme en mand for at kunne score. Erokhin scorer på mange forskellige måder, siger han og smækker lige Driussi og Robert Mak ind i puljen over farlige Zenit-spillere, som FCK skal holde skarpt øje med.

- Generelt har vi set nogle gode billeder af, hvordan vi kan straffe dem i vores opspil. De bliver nogle gange meget lange i holdet. Altså, der bliver meget langt mellem dem. Og de tager sig nogle friheder, som vi som hold ikke på samme måde kan tillade os. Jeg håber, at vi, når vi er på bolden, kan gøre noget godt ved det, siger William Kvist.

Bendtner-kritik efter voldssag: 'Har skabt irritation'

FCK tager sjældent skridt: 'Helt uacceptabelt'

William Kvist: Sådan er mit nye job

To nøgle-løfter ødelagde alt: Derfor var Wieghorst-fyring uundgåelig

Kæmpe kåring: Her er Superligaens stjerneskud og skuffelser!

FCK-tilhængeren der selv blev spiller

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind