Forfærdelig pinligt: 'Forbyd skandinaviske dommere!'

Arsenals Danny Welbeck filmede sig til straffespark mod Milan, og det har fået den samlede fodboldverden til at rase over både ham og dommeren

Følg Fodbold
Følg Europa League

Det lignede sikkert Arsenal-avancement efter 2-0 i første kamp, men da Milan kom på 1-0 i returkampen, så var der pludselig spænding om, hvem der skulle videre til kvartfinalerne i Europa League.

Men så skete det.

Danny Welbeck faldt meget let i feltet, da han blev jagtet af italienernes Ricardo Rodriguez, og den svenske dommer Jonas Eriksson dømte straffe. Det fik omgående en stor samling Milan-spillere til at omringe mållinjedommeren, og efterfølgende har det fået den samlede fodboldverden til at rase - over både Eriksson og Welbeck.

- Skandinaviske dommere bør ikke være tilladt på den internationale scene. De er simpelthen ikke gode nok, mener den italienske sportsjournalist Nima Tavallaey, der blandt andet skriver for goal.com.

- Den mest chokerende straffe-beslutning, jeg nogensinde har set. Milan burde forlade banen, lyder det fra kollegaen Carlo Garganese, der husker på, at det engang kun var 'udlændinge' der filmede, men at der de seneste 10 år har været fire englændere blandt de værste.

Også i England er der hård kritik, men her går kritikken mere på spilleren, der skaffede straffesparket.

- Hvilket forfærdeligt skuespil...Welbeck bør få karantæne for det, lyder det fra den tidligere topangriber Chris Sutton.

- Det er snyd, vi må kalde det, hvad det er, siger den tidligere Tottenham-spiller Jermaine Jenas til engelske BT Sport.

Også medierne raser. Daily Mirror giver karakterer til samtlige spillere og giver Arsenal-spillerne mellem 5 og 7, men Welbeck straffes med karakteren 0.

- Skuespillet giver et stort fedt 0, og intet kan undskylde det. Virkelig pinligt, lyder det i begrundelsen.

Også Daily Mail-kronikøren Oliver Holt raser.

- Sjovt, hvordan vi plejer at slagte italienske hold for skuespil. Welbecks patetiske optræden viser, at vi har indhentet den og har overhalet dem, lyder det.

Welbeck scorede på straffesparket mod Milan til 1-1 i 3-1-sejren. Foto: AP
Welbeck scorede på straffesparket mod Milan til 1-1 i 3-1-sejren. Foto: AP
 

Og heller ikke i dommerens hjemland Sverige er der opbakning til straffesparket.

- Der er ikke straffe, selvom der er lidt kontakt. Det er en ulykkelig situation for det svenske dommerteam, siger den svenske topspiller Kim Källström, der netop har afsluttet sin karriere og er blevet tv-ekspert.

Mens alverdens eksperter raser, så tager aktørerne det lidt lettere. Milan-træner Gennaro Gattuso ønsker således ikke at kritisere Danny Welbeck.

- Han er angriber. Han er nødt til at gøre, hvad han gør. Der var meget på spil her til aften. Da jeg selv var spiller, der forsøgte jeg også at få fordel ud af nogle situationer, så jeg vil ikke kritisere ham, siger Gattuso ifølge The Independent.

Og Arsenal-manager Arsene Wenger nøjedes med at konkludere, at han ikke havde set situationen på tv, så han ville ikke sige noget. Og Danny Welbeck selv blev holdt væk fra pressen, ligesom dommerteamet blev det.

En enkelt Milan-spiller, Hakan Çalhanoğlu, kom dog med lidt sarkastisk kritik via Milan-TV.

- Ricardo Rodriguez rørte ikke (Danny Welbeck, red.), men dommeren dømte straffe alligevel. Det er klart, at den situation ændrede kampen. Dommeren var kampens spiller, og det vil jeg aldrig glemme, lyder det fra tyrkeren.

Welbeck scorede i øvrigt selv på straffesparket til 1-1 kort før pausen, mens han også gjorde det til slutresultatet 3-1, så Arsenal er klar til kvartfinalerne, som der trækkes lod til senere i dag.

Årets mest sindssyge mål: Her hakker målmand den ind fra 65 meter

Kæmpe straffefejl: Sådan skulle der være dømt!

Første fodboldbøsse i 23 år: Nu er han færdig

23-årig dommer overfaldet: Selvfølgelig var det slemt

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind