Glem Champions League: Tabernes turnering imponerer

Andenrangs-ligaen Europa League disker op med to forrygende kampe torsdag aften i form af Manchester United-Liverpool og Tottenham-Dortmund

Se optakten her

Normalt er det Champions League, der trækker de store overskrifter med de bedste kampe og de største stjerner.

Denne uge har da også budt på flere gode kampe, hvor Real Madrid blandt andet tørnede sammen med Roma og onsdag aften satte PSG Chelsea på plads på Stamford Bridge, da franskmændene sikrede sig en kvartfinalebillet.

Men her på redaktionen tør vi godt vove den påstand, at Europa League - som i daglig tale bliver omtalt som tabernes turnering - byder på de mest opsigtsvækkende kampe i denne uge i forhold til storebror Champions League.

Klokken 19 tørner to af Europas pt. mest interessante hold sammen i Ruhr-distriktet, når Borussia Dortmund byder Tottenham Hotspur op til dans i den første kamp af to i 1/8-finalerne.

Begge hold har spillet sprudlende offensivt fodbold i henholdsvis Bundesligaen og Premier League, og både Dortmund og Spurs har stadig muligheden for at vinde det hjemlige mesterskab.

Se også: Historisk: Liverpool og United i Europa League-brag

Tyskernes anfører Mats Hummels glæder sig afsindigt meget til mødet med de stærke englænder, hvor danske Christian Eriksen huserer som kreatør.

- Jeg tror, at hele holdet ser frem til mødet, men når du ser på stillingen i Premier League og ser på deres individuelle kvaliteter, så ved du også, at det er en forfærdelig lodtrækning, vi har fået, sagde Hummels til pressemødet op til kampen.

At det er et af Europas stærkeste hold, der venter, gør dog ikke Hummels noget.

- Jeg er ikke sådan en person, der håber, at vi får den nemmest mulige lodtrækning. Jeg vil møde de stærkeste hold, og det må vi sige, at vi får lov til. Skulle vi sende Tottenham ud, så ville det være noget helt andet end at slå en modstander ud, som alle forventer, vi slår, lyder det fra Mats Hummels.

To timer senere byder Europa League på endnu et brag, når de to Premier League-rivaler Manchester United og Liverpool mødes på Anfield.

Selvom de to klubber tørner sammen hver sæson i enten Premier League, FA Cup eller Liga Cup, så er det altid specielt, når de to mest vindende engelske klubber mødes i et kæmpe rivalopgør.

Se også: Tottenham og Eriksen smadrede italienere

Bemærkelsesværdigt nok er de to aldrig stødt ind i hinanden i europæiske turneringer, og derfor gør det mødet ekstra interessant.

Manchester United har vundet de seneste fire opgør mod Liverpool, og taber Jürgen Klopps tropper igen, vil det være første gang i historien, at United tager fem sejre i træk over Liverpool.

En statistik som undrer manager Louis van Gaal - men naturligvis også glæder ham voldsomt.

- Det er pudsigt, at vi har slået dem så mange gange, mens jeg har været her. Især da jeg har tabt kampe mod andre hold. Men det er ret godt for mig, for når jeg slår Liverpool, får jeg flere skulderklap fra tilhængerne, sagde van Gaal til pressemødet op til kampen.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere