God melding fra Rusland: FCK-modstander i vanskeligheder

Zenit Skt. Petersborg er skræmmende på hjemmebane – men langt fra umulig at besejre, vurderer russisk journalist

Det gik helt bananas, da Zenit smadrede Dynamo Minsk i EL-kvalifikationen i sommer. 8-1 vandt russerne hjemme. Foto: Dmitri Lovetsky/AP
Det gik helt bananas, da Zenit smadrede Dynamo Minsk i EL-kvalifikationen i sommer. 8-1 vandt russerne hjemme. Foto: Dmitri Lovetsky/AP

SKT. PETERSBORG (Ekstra Bladet): Liverpool har været her – og tabt. Porto, Benfica, FC Nordsjælland, Sevilla, Celtic og RB Leipzig er andre hold, der er kommet til Skt. Petersborg og har haft det pokkers svært de senere år.

Det er sjældent, et udenlandsk hold ligefrem vinder på byens store stadion, St. Petersburg Stadium, som det så koldt og ligegyldigt er blevet navngivet.

I år er det blevet til seks sejre og en uafgjort i den russiske liga, og i Europa League har Zenit vundet fire ud af fire opgør. Mest iøjnefaldende er EL-playoff-kampen mod Dynamo Minsk, hvor Zenit efter at have tabt 4-0 ude, vandt det samme hjemme og mosede sin modstander i forlænget spilletid, så man vandt 8-1 samlet!

Det største Europa Cup-comeback siden Real Madrids sejr over Borussia Mönchengladbach i midten af firserne.

Og stadion er i sig selv imponerende med plads til 67.000 mennesker.

Men så er det også sagt.

FC København viste i København, at man ikke alene kan spille lige op med det russiske tophold. Man burde nok også have vundet kampen. Og Zenit er i en spillemæssig langt fra imponerende forfatning, vurderer sportsjournalist Gosha Chernov fra Sport-Express, som følger klubben tæt.

- Selvfølgelig har FC København en chance. Ja, de er uden Viktor Fischer, men Zenit er ikke så stærkt et mandskab, som det kan se ud. Ikke vurderet på de seneste kampe i den hjemlige liga, mener jeg, siger han til Ekstra Bladet.

Han hæfter sig ved, at Zenit ikke kreerer så mange chancer, som de burde set i forhold til den store overvægt i spil, som de ofte har.

- Og når de så producerer chancer, scorer de på et fåtal. Det er ikke godt nok for tiden, siger han.

Gosha Chernov har som så mange andre noteret sig, at Zenit er brølende stærke hjemme. Målt på resultater. Under Sergei Semak har Zenit slet ikke tabt i Skt. Petersborg denne sæson, og det giver tro på triumf torsdag aften.

- Fansene forventer, at de blæser til angreb og scorer to-tre mål. Men de glemmer, at det er et defensivt meget stærkt hold, de møder. Jeg tror, mange russiske fans vil blive skuffede, siger han.

- Som deres manager (Ståle Solbakken, red.) sagde på pressemødet: Det er en helt lige kamp, siger Gosha Chernov.

Zenit er med sikkerhed uden langtidsskadede Yuriy Zhirkov og Christian Noboa, mens Igor Smolnikov, Oleg Shatov og Emanuel Mamanna heller ikke ligner spillere, der er klar nok efter deres skader. Målmand Yuriy Lodygin er desuden skadet, men han er i forvejen distanceret af Andrei Lunev, så det har mindre betydning, så længe Lunev ikke bliver skadet forstås...

Og så er der Aleksandr Kokorin, der ikke har spillet siden begyndelsen af oktober, hvor han blev anholdt for hooliganisme.

Det kan du læse mere om her: Risikerer syv års fængsel: Stjerner i kæmpe skandale

Cheftræner Sergei Semak var på onsdagens pressemøde langt fra sikker på, hvordan Zenit kommer til at stille op og han har stor respekt for FC København.

- Det er umuligt at forberede sig på at spille uafgjort. Vi går efter sejren og giver alt, hvad vi har i os. Attitude, dedikation, disciplin samt individuelle færdigheder, det er alt sammen en del af vores trup.

- Men det er en svær modstander, vi står overfor. FCK er Danmarks bedste hold for tiden, de vandt en vigtig kamp i weekenden og er gode på bolden. Men vi er på hjemmebane, sagde Semak.

Du kan følge kampen her på sitet – og på 6’eren.

FCK-profil i alarmberedskab: Han kan gøre ondt på os

Ståle flad af grin over tåbeligt spørgsmål

FCK tager sjældent skridt: 'Helt uacceptabelt'

Medie: FCK hjalp med skattefinte: Staten kan være gået glip af millioner

William Kvist: Sådan er mit nye job

Stod for den værste Superliga-debut nogensinde: FCK-flop indstiller karrieren

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.