Gravkammerstemning i FCK-lejren

FCK-spillerne må nøjes med at spille i Alka Superligaen og pokalturneringen i denne sæson - dén udsigt var svær at fordøje

Ludwig Augustinussen, Stephan Andersen og William Kvist stirrer ud i det europæiske mørke lige efter slutfløjt. (Foto: Jens Dresling)
Ludwig Augustinussen, Stephan Andersen og William Kvist stirrer ud i det europæiske mørke lige efter slutfløjt. (Foto: Jens Dresling)

Der var blot en håndfuld danske journalister i Telia Parken, da FCK torsdag aften crashede ud af Europa League allerede i 3. kvalifikationsrunde.

Modstanderen var et hold fra Tjekkiet, som ikke stod noteret for de store resultater på den europæiske scene, og den første kamp var endt 1-0 til FCK, så det var vel nærmest en ekspeditionssag.

Se også: Derfor fik FCK fiasko i Europa

Chokket over, at det langt fra var nogen ekspeditionssag, var da også til at tage og føle på. Tilskuerne, der forlod Parken hurtigere, end man kunne sige 'fadbamse med skum', virkede for lamslåede til egentlig at brokke sig i det for fodboldfans så velkendte kraftsprog.

Også for Mathias Zanka var det svært at sætte ord på skuffelsen. På spørgsmålet om, hvad resultatet betød for sæsonen, lød svaret:

- Det gør, at vi skal vinde ligaen.

Og det er holdet rustet til?

- Ja.

Hvilke grunde kan du se til, at I nu er ude af Europa League?

- De scorer tre mål på fire skud.

Se kampens fem mål her:

Hvad er grunden til, at I ikke begynder at skabe chancer, før det begynder at se sort ud?

- Vi kontrollerer kampen. Husk på, at ved 1-0 til dem er der ingen grund til at satse. Der kontrollerer vi kampen og har fuldt ud styr på det. Derfor er der ingen grund til at gå all in. Når man pludselig er bagud 2-0 og en mand i undertal, så tager man lidt flere chancer. Det er normalt.

I havde set i Tjekkiet, at det ikke var noget dårligt hold. Bliver I overraskede over deres effektivitet og skarphed?

- Jeg tror, de var overraskede over deres effektivitet og skarphed.

Efter ni år med europæiske gruppespil. Hvordan er det?

- Irriterende. Irriterende, lød det fra centerforsvaren.

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Kasper Kusk, der startede ude, var blevet ofret på taktikkens alter, forklarede han efter kampen. William Kvist spillede i stedet på højre kanten for at dæmme op for tjekkernes stærke venstre angrebsside.

Kusk kom ind i den dramatiske afslutning ved stillingen 0-2, lige før Benjamin Verbic blev smidt ud for at sige noget til dommeren:

- Det bliver totalt hektisk. Jeg synes, vi den sidste halve time gør alt, hvad vi kan. Vi er så uheldige, at Benjamin bliver vist ud, og det hjælper selvfølgelig heller ikke. Men jeg synes godt, vi kan være de sidste 20 minutter bekendt, vi får lagt dem under et vildt pres med 10 mand.

- Benjamin er selvfølgelig ærgerlig over det. Og vi er selvfølgelig alle sammen pisse skuffede. Jeg ved ikke helt, hvad der sker. Han siger et eller andet. Men det kan vi ikke bruge til så meget nu. Vi taber som et hold, og vi vinder som et hold, sådan er det.

Er dommeren for nærtagende?

- Det ved jeg ikke. Jeg hørte ikke, hvad der blev sagt.

Hør Verbic forklare situationen herunder:

43 kommentarer
Vis kommentarer